fritspen  

Na de nederlaag in de eerste ronde togen we naar ’t Kalverdijkje om onze degens te kruisen met De Burght. Aangezien Anna Maja vermoeid was teruggekomen van haar succesvolle WK in Griekenland hadden we op het laatste moment Julius opgeroepen om voor haar in te vallen, waarvoor onze dank. Het eerste punt mochten we namens Piet aan bord 7 noteren.

 

 

Wytze (5) tekende de vrede met onze competitieleider Peter Bouwer. Een snelle afwikkeling naar het eindspel leidde tot een stelling met ongelijke lopers en een pion meer voor Peter, daar zaten geen winstkansen meer in.

Coos (6) moest helaas het onderspit delven, heb de clou van deze partij gemist. Selwin (2) is geweldig op dreef en zorgde ervoor dat we weer op voorspong kwamen. Met zijn 2 torens drong hij de witte stelling binnen en maakte het zijn tegenstander dusdanig lastig  en een toren zou gaan winnen, voor het zover kwam gaf zijn tegenstander op.

Onze invaller Julius moest tot zijn schrik plaatsnemen aan bord 3. Hij prees zich echter gelukkig omdat hij de witte stukken mocht hanteren en zoals het Julius betaamt ging hij hiermee frontaal in de aanval op de koningsstelling. Onderweg vergat hij dat ergens een toren ongedekt stond en nadat deze er van af was geslagen (er zijn schakers die dit wel eens nalaten) kon hij opgeven. Hiermee was de stand 2,5 – 2,5.

Erwin (1) keek eens rond en besloot dat een remise ons aan een eventuele overwinning kon helpen en zag zijn voorstel geaccepteerd. Een knappe prestatie tegen William Cornelissen.

Dirk (8) had een toren voor een loper, de stelling was echter potdicht en er viel voor beide niets meer te halen. Dit betekende overigens wel de tweede verdienstelijke remise voor onze nestor. De stand was hiermee 3,5 – 3,5 en alle druk werd dus gelegd bij de teamcaptain.

Frits (4) moest eerst toezien hoe zijn tegenstander hem verraste met een paardoffer, mocht niet nemen, dus verloor een belangrijke pion. Langzaam kwam hij terug in de partij en na een fout maakte hij het heerlijk af.

Een knappe overwinning met 4,5 – 3,5 derhalve.

3 partijen: