Recent Toegevoegd

  • rapidschaak
    14-08-2023
    Wedstrijden (Klasse 3A) RondeDatumThuisUitUitslag Ronde 1 16-09-2023 Sneek 1 Schaakwoude 1 - Ronde 2 07-10-2023 Staunton Groningen 1 Sneek 1 - Ronde 3 04-11-2023 Sneek...
  • rapidschaak
    02-08-2023
    Selwin Keuning prolongeert zomer snelschaak titel Eerste prijs Wytze Hulshoff: zomer rapidkampioen 2023   Traditie getrouw sluit de schaakclub Sneek de zomercompetitie af op de dinsdag voor...
  • rapidschaak
    26-07-2023
    Hoe werkt de stand van het zomerschaak ?   Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet een speler aan één van deze voorwaarden voldoen: 1.  Je hebt minstens de helft van het aantal...
  • rapidschaak
    26-07-2023
  • rapidschaak
    19-07-2023
  • More news...

Bezoekers

Today 115

Yesterday 244

Week 1116

Month 8129

All 430535

Currently are 29 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

fritspenWaar blijft het stukje van het derde? Tja, 2 weken na dato en dan toch nog met een verslag komen, je moet het maar durven. Druk, druk, druk……

Dus bij deze: we mochten weer eens aantreden tegen het illustere Knudde. Piet (8) speelde een lekkere partij en had duidelijk het gevoel te gaan winnen. Een remisevoorstel werd dan ook beleefd afgeslagen en naar het bleek terecht. De stand werd al snel gelijkgetrokken. Wytze (5) had niet veel in te brengen en werd volledig onder de voet gelopen.

Anna Maja (3) speelde weer een degelijke partij, dat deed echter ook haar tegenstander met als logisch gevolg een remise. Frits (4) stond eigenlijk al na 10 zetten gewonnen, zijn tegenstander probeerde de nederlaag nog wat te rekken, toen de ene na de andere pion werd verloren achtte hij de tijd rijp om op te geven.

We dachten vervolgens dat Selwin (2) zijn partij wel even zou winnen. Helaas sloeg hij ergens een stuk met zijn dame i.p.v. met de loper met desastreuze gevolgen. De stand was hiermee 2½-2½.

De laatste drie partijen: als eerste remiseerde Theun (7). Hij stond iets beter maar de stelling zat wel behoorlijk op slot. De eerste plusremise. Daarna remiseerde Coos (6). Je moet toch wel constateren dat hij de winst in deze partij heeft laten liggen. Op het beslissende moment vergat hij de torens te ruilen om dan een gewonnen pionneneindspel (1 pion meer) over te houden. De tweede plusremise.

Als laatste remiseerde Erwin (1) tegen ûs  Abe Willemsma. Dat mag je toch wel weer een prestatie van formaat noemen. Deze stelling was ook dermate dichtgemetseld dat er ook hier voor beide spelers niet meer in zat.

Al met al een 4-4 einduitslag, iets waar Knudde gezien het spelverloop tevreden mee zal zijn, Sneek wat minder….

Even leek het overigens dat deze uitslag reglementair was gewijzigd in een 4½-3½ overwinning voor ons. De tegenstander van Anna Maja zou niet speelgerechtigd zijn, maar dit Sinterklaas presentje werd weer rap ingetrokken. Zijn we toch even koploper geweest!

Schaak kalender

Geen activiteiten gevonden

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek