Gastenboek

EMILIA SCOTT
CRYPTOCURRENCY RECOVERY EXPERT REFERRAL
Investing in cryptocurrency, as lucrative as it could be if you got the right sources guiding you through , could be dangerous if you fall in the hands of online reapers. I lost some crypto assets to fake binary account managers promising false ROI which lured me into the investment. Thankfully I got referred to [B]QUADHACKED@GMAIL.COM [/B], this recovery agent helped me recover all I lost by tr...
donderdag 27 januari 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Er zijn nu steeds 4 deelnemers voor Sneek, daarmee redden we het niet.  Dus doe mee!! Zondag 23 januari is de teambattle...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 64

Yesterday 131

Week 532

Month 3125

All 189223

Currently are 14 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

fritspenNa een lange rit en de proclamaties van de jeugd achterin de auto overleefd te hebben (een niet die niet niet etc.) arriveerden we in Sint Jacobiparochie waar we het op mochten nemen tegen het tweede team van Emanuel Lasker. Onze start was onfortuinlijk, omdat Anna Maja om nog niet opgehelderde redenen niet kwam opdagen. Een reglementaire nul derhalve.

Fortuinlijk daarentegen was Coos (bord 6), die zomaar zijn loper tussen koning en toren kon planten, terwijl hij even daarvoor  verloren stond.  

Dirk (8) blijft het zeer goed doen in het 2de. Hij ving de dame van zijn tegenstander ten kosten van een toren. Moest desondanks op zijn tellen passen en moest een pionnenopmars tot staan brengen. Nadat ook dat gelukt was konden we weer een heel punt bijschrijven.  

Wytze (5) moest ervoor zorgen dat zijn pion op f2 steeds voldoende werd verdedigd. Na de uitruil van enig materiaal zat er niets meer in de stelling en werd tot remise besloten.  

Selwin (2) speelde weer een avontuurlijke partij. Op het moment dat je denkt dat zijn tegenstander komt binnenvallen slaat hij terug. Selwin hield een niet te stuiten pionnenarmada voor over, puntje erbij.

Erwin (1) verzuchtte dat hij een belangrijke pion had verloren en zag het op dat moment somber in. Een tijdje later liep hij met een veel blijere gelaatsuitdrukking rond, hij had een pion terugveroverd, met bovendien een prima stelling. Snel daarna werd tot remise besloten waarmee de stand op 4-2 in ons voordeel kwam.  

Invaller Julius (7) had het volledig naar zijn zin. Hij zette de partij naar zijn hand en denderde de zwarte stelling binnen. In een uiterste poging probeerde zijn tegenstander met zijn dame de koning van Julius op te jagen, maar nadat deze een veilig plekje had gevonden kon het beslissende punt worden bijgeschreven.

Ikzelf (4) kwam zoals wel vaker goed uit de opening, pakte even het initiatief, maar nadat ik ten onrechte alle torens had geruild bleek de dame van mijn tegenstander toch veel meer uit te kunnen richten dan die van mijzelf. In de tijdnoodfase liep het ook nog eens mat. Eindstand 5-3 en een blik op de stand leert dat alles nog mogelijk is in onze klasse, aangezien iedereen van iedereen kan winnen.

r4 Klasse 1 Ra Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8
1. De Donger 1790 6 18½

3
6
5
2. Westergoo 1800 5 19½4
3. Knudde 1706 5 17 5

4

4. Sneek 3 1645 5 17

4

5
5. De Burght 1780 4 15 2

5

6. Schaakwoude 2 1794 3 15
4 3


7. WES 1698 3 14½4
8. Emanuel Lasker 2 1702 1 11½ 3
3

4

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek