Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020 14:02
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 32

Yesterday 32

Week 97

Month 314

All 122533

Currently are 7 guests and no members online

fritspenNa een lange rit en de proclamaties van de jeugd achterin de auto overleefd te hebben (een niet die niet niet etc.) arriveerden we in Sint Jacobiparochie waar we het op mochten nemen tegen het tweede team van Emanuel Lasker. Onze start was onfortuinlijk, omdat Anna Maja om nog niet opgehelderde redenen niet kwam opdagen. Een reglementaire nul derhalve.

Fortuinlijk daarentegen was Coos (bord 6), die zomaar zijn loper tussen koning en toren kon planten, terwijl hij even daarvoor  verloren stond.  

Dirk (8) blijft het zeer goed doen in het 2de. Hij ving de dame van zijn tegenstander ten kosten van een toren. Moest desondanks op zijn tellen passen en moest een pionnenopmars tot staan brengen. Nadat ook dat gelukt was konden we weer een heel punt bijschrijven.  

Wytze (5) moest ervoor zorgen dat zijn pion op f2 steeds voldoende werd verdedigd. Na de uitruil van enig materiaal zat er niets meer in de stelling en werd tot remise besloten.  

Selwin (2) speelde weer een avontuurlijke partij. Op het moment dat je denkt dat zijn tegenstander komt binnenvallen slaat hij terug. Selwin hield een niet te stuiten pionnenarmada voor over, puntje erbij.

Erwin (1) verzuchtte dat hij een belangrijke pion had verloren en zag het op dat moment somber in. Een tijdje later liep hij met een veel blijere gelaatsuitdrukking rond, hij had een pion terugveroverd, met bovendien een prima stelling. Snel daarna werd tot remise besloten waarmee de stand op 4-2 in ons voordeel kwam.  

Invaller Julius (7) had het volledig naar zijn zin. Hij zette de partij naar zijn hand en denderde de zwarte stelling binnen. In een uiterste poging probeerde zijn tegenstander met zijn dame de koning van Julius op te jagen, maar nadat deze een veilig plekje had gevonden kon het beslissende punt worden bijgeschreven.

Ikzelf (4) kwam zoals wel vaker goed uit de opening, pakte even het initiatief, maar nadat ik ten onrechte alle torens had geruild bleek de dame van mijn tegenstander toch veel meer uit te kunnen richten dan die van mijzelf. In de tijdnoodfase liep het ook nog eens mat. Eindstand 5-3 en een blik op de stand leert dat alles nog mogelijk is in onze klasse, aangezien iedereen van iedereen kan winnen.

r4 Klasse 1 Ra Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8
1. De Donger 1790 6 18½

3
6
5
2. Westergoo 1800 5 19½4
3. Knudde 1706 5 17 5

4

4. Sneek 3 1645 5 17

4

5
5. De Burght 1780 4 15 2

5

6. Schaakwoude 2 1794 3 15
4 3


7. WES 1698 3 14½4
8. Emanuel Lasker 2 1702 1 11½ 3
3

4
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek