Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 109

Yesterday 180

Week 289

Month 929

All 216925

Currently are 14 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

fritspenNa een lange zoektocht naar twee invallers en deze te hebben gevonden in Maurits en Maarten, konden we de reis aanvaarden naar het hoge noorden om in Dokkum tegen De Donger aan te treden. In een mum van tijd keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Onze twee jeugdspelers (geweldig overigens dat ze mee waren) waren snel klaar.

Selwin (2) kreeg in een Siciliaan een (mooi) paardoffer tegen zich. Deze werd gevolgd door een reeks krachtzetten, Selwin liet zich sportief mat zetten.

Coos (6) verloor ergens een paard en kon ook snel huiswaarts. Van de partij van Piet (7) die net teruggekeerd was van een wintersport vakantie heb ik niet veel meegekregen. Was in ieder geval ook snel uit.

Erwin (1) moest vanaf het begin van zijn partij toezien hoe zijn tegenstander het initiatief nam en dit niet meer afstond. Na dameverlies was het over.

Wytze (4) leek aanvankelijk regelrecht te gaan verliezen. Ergens sloeg zijn tegenstander niet goed door en stelde hij toch nog een remise veilig.

Frits (3) offerde 2 pionnen in een stelling met tegengestelde rochades. De open lijnen leverden daarna een kwaliteit op en na onnauwkeurig tegenspel nog een pion en een paard, dat was voldoende voor de enige winstpartij van deze avond. Als laatste waren onze invallers bezig Sneeks eer te redden.

Maurits (5) deed het uitstekend. Hij bouwde een mooie stelling op, kreeg ook aanvalskansen, maar berustte toch in een remise in een stelling waarin de bewegingsvrijheid erg beperkt was. Toen was het nog  ‘maar’ half elf.

Maar dan was Maarten (8) er natuurlijk nog om er toch nog een latertje van te maken. Hij kreeg het in zijn partij steeds lastiger, een vrijpion bezorgde hem dusdanige problemen dat hij maar besloot deze te ruilen tegen een loper. Dat hier weer een vrijpion voor terugkwam had hij even over het hoofd gezien. Zijn tegenstander zette met het nodige geduld een matnet op. Net voor de genadeklap gaf Maarten dan toch maar op.

Met nog een wedstijd tegen nummer één Westergoo is er nog een kans om degradatie te ontlopen. Er moet dan wel worden gewonnen (of misschien gelijkgespeeld). Een voordeel is dat deze wedstrijd op een zaterdagmiddag plaatsvindt, onze jeugd is dan uitgeslapen en Westergoo is dus gewaarschuwd!

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek