dirkschildMet een wat vreemd samengesteld team trok Sneek 3 naar Schaakwoude. Sneek 3 was vorig jaar net niet gedegradeerd. Door en teruglopend ledental moest het bestuur voor dit seizoen een andere teamindeling maken. Sneek hield nog maar 3 teams over. Sneek 4 werd in z’n geheel Sneek 3. Het was de wens van de vierde team-spelers om bij elkaar te blijven. Sneek 3 speelt een klasse hoger dan het oude Sneek 4. Niet iedereen was daar gelukkig mee. Er was angst om als “KANONNENVOER” te moeten schaken.

Maar nu de werkelijkheid. Een vreemd team schreef ik al.

Aan bord 1 Wytse Wiersma (speler uit Sneek 2 ). Hij was tot laat in de avond bezig en moest alle zeilen bijzetten. Hij won wel!

Aan bord 2 Ger de Boer (speler uit Sneek 3). Hij was als eerste vrij snel klaar. Met een prachtige loperzet won hij een vol paard. De tegenstander was zeer van z’n stuk, deed snel zijn jas aan en vertrok met gezwinde spoed.

Aan bord 3 zat oud-vierde teamspeler SakeJan Velthuis.Hij streed manmoedig voor wat hij waard was, maar moest na veel strijd en een goede partij in verlies berusten.

Aan bord 4 Wietze van de Zee (een speler die tussen team 3 en 4 pendelde). In een gelijkopgaande strijd werd later op de avond tot remise besloten. Goed van Wietze.

Aan bord 5 zat Dirk Schild. Hij scoorde vorig jaar 3,5 uit 5 in team 3. Nu echter verloor hij. Aan het einde van het middenspel speelde hij een verkeerde pion naar voren, waarna zijn stelling als een kaartenhuis in elkaar viel.

Aan bord 6 zat Sybe Smid (oud 4). Sybe is aan zijn tweede schaakleven bezig. Op het FK speelde hij de sterren van de hemel en ook nu was hij goed bezig met remise als resultaat.

Op bord 7 good old Dirk Meijer (oud 4 ). Hij streed voor elk stuk maar kon het tij niet keren. Een nul derhalve.

Op bord 8 zat Huub van der Zweep. Huub is in opmars. In de interne competitie speelt hij erg goed. Door een fraai matje bond hij onlangs nog Dirk Meijer aan zijn zegekar. Hij is voor niemand bang! Ook nu was hij goed op dreef en zeker geen KANONNENVOER. Met goed spel besliste hij de partij tot remise.

Sneek 3 verloor weliswaar met 4½ – 3½ maar het team keerde met opgeheven hoofd huiswaarts.

KANONNENVOER??  ZEKER NIET.