Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 48

Yesterday 191

Week 48

Month 688

All 216684

Currently are 23 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

julius100Alsof de schakers van het derde uit de grote Sneker grabbelton waren getrokken: een restje Sneek IV, wat verdwaalde spelers uit het derde aangevuld met aanstormend talent. Zonder de dissidenten Jan Hans en Maarten. Ook Sneek heeft blijkbaar een Koppejan en Ferrier. Onder het motto: ik blaf wel maar bijt niet, lieten beide heren het afweten.

Bij it Fean zingen ze dan: ’laat je club maar in de steek’. Hoe dan ook, Sneek III is een allegaartje dat het dit seizoen moet zien te redden in de 1e klas van de Friese bond. Ga er maar aan staan. Gisteravond kwamen de nazaten van bordspellegende Jurjen Tolsma uit Stiens op bezoek. Na een nipt verlies in de eerste ronde tegen Schaakwoude gingen we er eens goed voor zitten.

Huib was als eerste klaar na een bizarre partij waarin hij een toren voor kwam door een curieuze actie van zijn tegenstander. Wellicht verdoofd door het fraaie spel van Huib sloeg Jurjen XIII zijn eigen loper. Toen Huib de man er vriendelijk op attent maakte dat dit toch echt niet mag ging het van kwaad tot erger. Maar ook ons jonge talent was in de war geraakt door alle commotie en gaf pardoes zijn dame weg. Even later werd een remisevoorstel van de Sneker in dank aanvaard.

Nestor Dirk Meier hield lang stand tegen Jurjen VII maar nadat hij volkomen onnodig een volle toren weg blunderde was de eerste nul een feit.

Deze werd spoedig gevolgd door een tweede omdat Wytze van der Zee op bord 3 zich mat liet zetten in een frivool gespeelde partij met wederzijdse kansen.

Geen gehaktdag voor Sake Jan tegen Jurjen II. In de hem kenmerkende gedurfde stijl kon onze teamchef geen potten breken. De partij was telkenmale in evenwicht getuige de halfomhalf uitslag.

Dat gold ook voor Theun aan het kopbord. Zij het in een compleet andere zetting. Ik geloof niet dat beide spelers op oorlogspad waren want het potje eindigde tamelijk bloedeloos in een gelijkspel.

Steller dezes mocht het proberen tegen Jurjen VI met de prachtige Friese naam Tony Garcias. Het werd een waar spektakelstuk met kansen over en weer. Even kreeg ik het Spaans benauwd toen ik een gewonnen stuk gezwind in moest leveren om niet kopje onder te gaan. In de slotstelling werd remise door beide akkoord bevonden (zie partij).

Buurman Sybe (5) belandde in een onoverzichtelijke janboel waarin zijn tegenstander behendiger opereerde en langzaam maar zeker zijn voordeel vergrootte. Met een toren minder probeerde Sybe nog het een en ander maar dit was tegen beter weten in.

Maurits leek kansen te hebben tegen Jurjen IV in een stelling met beide 6 pionnen en tegengestelde lopers. De pionnen van de Stienser waren echter net iets sneller aan de overkant zodat ook deze nul aan het totaal kon worden toegevoegd.

Het valt niet mee in de 1e klas. Doubleren lijkt het hoogst haalbare. Over een maand uit tegen Knudde. Ook dan verwacht ik weer zoiets als Heerenveen-Harkemase Boys. Maar misschien is Sinterklaas ons dan welgezind en mogen we een cadeautje uitpakken.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek