Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 39

Yesterday 191

Week 39

Month 679

All 216675

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

julius100Sint had zijn hielen nog niet gelicht of enkele schakers van Sneek III vonden het nodig nog wat surprises te strooien. Tegen het knusse Knudde uit de Grote Stad werd ondanks deze kadootjes een knap gelijkspel behaald. Dat ging ongeveer zo:

Op bord 4 deed Sybe geheel onnodig zijn dame in de aanbieding na een paardvork met schaak dat je van 3 km afstand zag aankomen. Driewerf foei! Dat bankstel koop ik wel bij IKEA.

Dirk M (7) daarentegen speelde een puike partij waarin het evenwicht niet verbroken werd. Remise derhalve waarna onze nestor het pocketboekje van Biggles maar weer eens ter hand nam.

Ook de Knudders hadden een Sinterklaas in hun gelederen. In een gewonnen stelling met 2 pionnen in de plus waarvan één op promotie liet de Liwadder zich het kaas van het brood eten. Slim op z’n Wytzes werd de arme mat gezet.

Piet op vier kon het niet bolwerken in een lastige stelling. Na een fout zag hij het nutteloze van verder spelen in en werden de handen geschud.

Steller dezes (6) belandde na wat offerwerk in een curieuze stelling met 2 torens tegen 2 lopers. Door een fout van mijn tegenstander hadden die lopers een dame moeten zijn. Zoals het ging was het een kansloze missie en kon het punt mee naar huis (zie partij).

Aan het eerste bord bij Theun speelde zich een drama in zakformaat af. In een iets mindere stelling voor Theun gaf deze op in de veronderstelling dat zijn dame door een paardvork met schaak verschalkt zou worden. Dit paard kon echter gewoon teruggeslagen worden waarna een onduidelijk eindspel resteerde. Abe Willemsma toonde zich blij verrast.

Maurits op acht kwam met de schrik vrij in een mindere stelling. Toen 2 pionnen op tactische wijze opgepeuzeld werden ontstond een gelijkwaardig eindspel met voor beide een dame toren en 3 pionnen. Remise tegen 15-voudig clubkampioen Hoekstra!

Om ons eerste punt binnen te slepen moest Sake Jan winnen. Deze maakte het nog razend spannend. Uitgangspunt was een pluspion en veel meer tijd voor onze teamchef. Met nog een handvol seconden te gaan werd dit voordeeltje tot de slotstelling benut. Een pion meer in een remisestelling maar de vlag was gevallen en remise claimen zat er niet in. Hulde!

De hatelijke nul is van het bord. Dit geeft hoop voor de overige ontmoetingen. Iets minder vrijgevig en wie weet wat er nog in het vat zit.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek