Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 9

Yesterday 33

Week 68

Month 866

All 124046

Currently are 7 guests and no members online

juliuskleinLiefst 3 parturen (inclusief non playing captain Bergsma) bezochten ons nieuwe clubhuis voor de FSB wedstrijd 1e klas tegen Sneek III. In zijn openingstoespraak herinnerde strijdleider Denissen nog even aan 2 eerdere thuiswedstrijden van de Sneker schakers. Beide werden gewonnen.

Of de heren uit Franeker dit wel wisten en ze hun borst maar nat wilden maken. Dat hebben we geweten. Met liefst 7 handdoekjes werden onze kippenborstjes afgedroogd. Alsof een Russische knokploeg uit Wijk aan Zee even kwam huishouden. Ik dacht dat alleen hooligans van zinloos geweld houden. Hoe dan ook een terechte overwinning voor de Franekers waar ik overigens weinig van mee heb gekregen wegens duizelingwekkende hoofdbrekens tijdens mijn eigen schamele optreden (zie partij). Met het onderstaande moet u het deze keer maar doen:

Mijn eerste rondje langs de borden na een halfuurtje leerde dat het er ruig tot zeer ruig aan toe ging bij de partijen van Wytze (vanzelfsprekend), Piet, Sybe en ondergetekende. De overige potjes kabbelden rustig voort hoewel Sake Jan ietwat gedrongen stond.

Piet op drie was in een onvervalste spaghetti western terecht gekomen. Toen de kruitdampen opgetrokken waren kreeg hij een tsunami van 5 (!) verbonden vrijpionnen over zich heen. Tegen een kale koning lijkt me dat leuk schaken. Voordat zijn tegenstander kans kreeg 5 paarden van stal te halen gaf onze man uit Hartwerd maar op.

Huib (7), de laatste tijd aardig in vorm, stond al vrij snel een stuk achter, speelde nog even door maar gaf er daarna al vrij snel de brui aan.

Op het zesde bord stond Maurits lange tijd goed tot hij een stuk kwijt raakte en vervolgens gedegen van het bord werd geschoven.

Ook met Dirk op acht leek het lang crescendo te gaan. Hoe zijn verliespartij tot stand is gekomen heb ik helaas niet kunnen volgen.

Dat gold ook voor kopman Sake Jan die kopje onder ging na de hele partij in de verdrukking te hebben gestaan. De finesses zijn me echter grotendeels ontgaan.

Dat komt omdat ik vrijwel continu aan het bord gekluisterd was in een voor mij onbekende variant van het Scandinavisch. Na 9 zetten had ik nog een half uur over voor de rest van de partij. Ik ben er geen moment aan te pas gekomen.

Wytze (2) speelde weer eens zijn bekende alles of niets spel, alsof de duvel hem op de hielen zat. Hij redde hiermee wel de helft van de spreekwoordelijke eer.

Dat andere halfje kwam van Sybe op bord vier die, toen er niets meer op het spel stond, een remiseaanbod aan nam.

Voor de broodnodige inspiratie is het misschien raadzaam een kijkje te nemen bij ‘De Moriaan’ in Wijk aan Zee waar op dit moment het neusje van de zalm op schaakgebied acte de présence geeft. Voor de thuisblijvers is er een fraaie site waar de partijen live gevolgd kunnen worden. Op een iets hoger niveau maar goed voor de moraal.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek