Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 16

Yesterday 33

Week 75

Month 873

All 124053

Currently are 7 guests and no members online

sakeAls makke lammetjes die naar de slacht gebracht werden, reden we met Sneek 3,5 naar Akkrum om in de Kromme Nelis ons potje schaak te spelen. Julius lag met griep op bed, of hij zijn minnares ook maar mag heten, maar hij werd vervangen door Maarten, die toch graag eens als kanonnenvoer wilde dienen.

Aangezien het ratingpercentage van Akkrum 220 punten hoger ligt, ontstond het idee, om op aflopende alfabetische volgorde te spelen. Hierdoor kwam Huib op bord 1, Wytse Z op 2, Ypma 3. Een kleine kink in het alfabet door Steinvoorn op 4 en Velthuis op 5 te zetten. Dit door de emoties van eerstgenoemde op de bord 5 speler van Akkrum. Bord 6 was voor Smid, 7 voor Sikma en de hekkensluiter Prins Meijer.

Het tempo van deze en gene lag nogal hoog, waardoor na 2,5 uur 7 spelers klaar waren en de eerste auto huiswaarts ging. De volhouder laat zich raden.

Het verslag is op alfabetische volgorde en doorspekt met de cynische blik van de schrijver.

Bord 8 Dirk Meijer, de prins van het vierde vond twee pionnen minder ook wel goed. Na deze pionnen terug te ruilen voor een heel stuk dacht de tegenstander te hebben gewonnen. Dirk won dapper zijn stuk terug, maar werd later te gretig, waardoor hij een pion ruilde voor een mat.

Bord 7 Piet Sikma dacht zijn tegenstander voor aap te kunnen zetten met een Orang Oetan. Er werd wat afgeruild en dichtgeschoven, waardoor het goed vast kwam te zitten. De van huis uit dammer wist toch een pionnetje erlangs te manoeuvreren, maar het lukte niet de pion te laten promoveren. Na een mooi vorkje met het paard kwam hij een kwaliteit voor. Piet had berekend dat we niet meer konden winnen en bood remise aan.

Bord 6 Onze meubelmaker zat aan de mooiste tafel van het gebouw. In een damegambiet had hij weinig haast om te rocheren en speelde hij zijn h-pion op. Het leek wel solide, maar na verlies van 2 pionnen op de damevleugel kon de rotan-man het niet meer houden.

Bord 5 Het aanstormend talent van de club, de rots in de branding voor het team, speelde gesloten siciliaans en rukte op aan de koningszijde. De opponent dacht het centrum te kunnen doorbreken, maar dit kwam hem op een doorgebroken pion tegen te staan. De remise werd afgeslagen en na het winnen van een pion door een lokzet, kon Sake Jan een puntje in ontvangst nemen. Jeroen gaf aan dat het door een voedselvergiftiging kwam, dat hij de zet over het hoofd had gezien. Tuurlijk, je bent zelf een rotte vis.

Bord 4 Maarten de titaan, vond rocheren niet aan hem besteed. Ook zijn g-pion werd gezien als overbodige luxe en paarden staan prima aan de rand van het bord. Gelukkig is ‘onze’ Maarten een doorbijter, want ook in het eindspel met 4 pionnen en een loper achter geeft hij niet op. Kennelijk ziet hij iets, wat niemand anders ziet. Uiteindelijk heeft hij het toch ook niet gezien en geeft op.

Bord 3 “Le Maurits qui rit” probeert in het frans een half doorgelopen pion tegen een stuk te ruilen. Dit levert niet het voordeel op wat hij hoopte. Nadat hij ook de pion verliest is het voor Maurits mooi geweest.

Bord 2 Wytze van der Zee verdedigt zich goed tegen een Bird-opening. De dreiging van de dame op h5 en loper op c4 weet hij vliegensvlug te pareren. Na 31 zetten heeft hij een uur meer op de klok. De stand is wel gelijk en hij vind een half ei goed genoeg.

Op bord 1 zat onze Huib ‘Benjamin’ Zweep. Langzaam werd hij beroofd van zijn stukken. Hij hoopte op pat toen hij met enkel een koning achter kwam te staan. Tegen 3 pionnen, een loper en een dame, lukte het net niet en dus moest ook Huib zijn punt afstaan.

Resultaat: Akkrum 6: Sneek 2

Niet getreurd. Het alfabet heeft misschien niet gewerkt, de volgende partij spelen we op leeftijd.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek