Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 20

Yesterday 24

Week 20

Month 818

All 123998

Currently are 8 guests and no members online

julius100Tijdens de jaarlijkse FSB reünie in het hoofdstedelijke Kalverdijkje speelde het derde team van Sneek zijn laatste wedstrijd tegen NEO uit Burgum e.o. Beide teams waren reeds gedegradeerd, dus om des keizers baard.

Dat nieuwe viel wel mee met de mannen van NEO. Ik schat de gemiddelde leeftijd op 50+, met alle respect. Nee dan Sneek. Met liefst 3 jonge honden uit de school van bovenmeester Hania moest de klus geklaard worden. Dat wil zeggen voor de vorm en prestige nog wat maken van het armzalige en desastreus verlopen seizoen. Aan de jeugd heeft het in elk geval niet gelegen. De laatste opstelling was naar geboortedatum zodat de eerst jarige op bord 1 speelt. In bordvolgorde:

Teamchef Sake Jan verloor al snel een loper door een dameschaakje. Wat te doen in zo’n situatie? Met de pest in je lijf de hele middag met een colaatje wat rondstruinen of je terugvechten in de partij. SJ koos voor het laatste maar bleef toch de gehele partij last houden van een geamputeerd been.

Steller dezes mocht onder het motto: ’slecht voorbeeld doet slecht volgen’ ook al vroeg een stuk in het doosje doen. Een eigen stuk welteverstaan. Dat kwam omdat ik totaal niet in het spel kwam door de eigenaardige opening van mijn tegenstander. Dan maar alles of niets met een dameoffer (!) eeuwig schaak forceren. Dat berustte natuurlijk op een fata morgana prima deluxe waar ik het patent op schijn te hebben.

Reuzendoder Maurits, de laatste tijd lekker op dreef, speelde zijn typische gedegen rustige schaak met hier en daar een venijnig probeerseltje. Dit leek lange tijd succesvol totdat zijn stelling langzaam maar zeker lam gelegd werd. Met een mooi loperoffer werd de strijd in het nadeel van Maurits beslist.

Nestor Dirk, die ook zijn vrije zaterdag had geofferd ten gunste van Caïssa, kwam eerst een pion achter gevolgd door een stuk. Dat betekende vroeg naar huis.

Wytze van der Zee speelde, voor zijn doen, een gedegen pot waarin de remisegrens niet werd overschreden. Een halfje derhalve.

Floyd Franken is vast vernoemd naar de beroemde bokser Floyd Patterson. Hij deed in elk geval zijn naam eer aan door met gevoelige punches en dodelijke uppercuts zijn tegenstander murw te beuken. Na torenwinst was het knock out. Voor aanvang werd de jongeling ten strengste aangeraden op zijn handen te gaan zitten teneinde niet als een razende Roeland de zetten te doen. Deze wijze raad werd echter volkomen in de wind geslagen omdat dit jeugdtalent grotendeels zijn partij staande (!) deed. Hoe dan ook een fraai punt.

Ook Alec Sealy is zo’n talentje, net droog achter de oren, maar gezegend met een inzicht in het spel waar velen onder ons een leven lang over doen. Met 2 paarden werd de vijandelijke dame dusdanig in het nauw gedreven dat zij de rest van haar bestaan op de eeuwige jachtvelden mocht doorbrengen. Na de partij schudde hij, alsof de duvel hem op de hielen zat, nog even wat varianten uit de mouw.

Jammer genoeg kwam de jeugdige Folkert de Vries niet echt in het spel voor. Met een stuk minder werd hij op vakkundige wijze van het bord geschoven.

Met 5,5-2,5 van een reeds gedegradeerd team verliezen is wat je noemt een zeperd eerste klas. Volgend seizoen een klasje lager. Volgens mij schaakt het een stuk prettiger met beide voeten op de grond dan boven je stand.

 
Klasse 1; Ronde: 7; 2012-04-14

T NEO 1644 Sneek 3 1448
1. Sjoerd Hoekstra 2034 Sake Jan Velthuis 1631 1 0
2. Pieter Postma 1743 Julius Bosma 1405 1 0
3. Henk Kooistra 1649 Maurits Ypma 1519 1 0
4. Adri Raap 1606 Dirk Meijer 1320 1 0
5. Ruurd Kooistra 1570 Wietze van der Zee 1639 ½ ½
6. Oktay Sari 1584 Floyd Franken 1309 0 1
7. Johan Broens 1500 Alec Sealy 1258 0 1
8. John van der Linden 1469 Folkert de Vries 1500 1 0

 


0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek