Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 36

Yesterday 191

Week 36

Month 676

All 216672

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

fritspenIn de voorlaatste ronde moesten we het opnemen tegen Mid Fryslan 2 spelende in het  gezellige stamcafé van de gebroeders Anker, Café Kromme Knilles, genoemd naar de achterliggende vaart welke is ontstaan na een ruzie tussen de reuzen Kromme Knilles en Manke Meine (wie kent ze niet).

Nog voor de wedstrijd goed op gang was scoorde Floyd (6) reeds het eerste punt. Hij won een stuk en zijn opponent gooide daarop direct de handdoek in de ring. Daarna was het lang wachten op het volgende punt. Overigens wel allemaal Sneker punten. De volgende was Wytse W. (3). Eerst een kwaliteit en daarna nog veel meer materiaal was ook deze tegenstander te gortig. De volgende in de rij was invaller Frans (7). Lang was de stelling in evenwicht maar toen de koning van zijn tegenstander op het midden van het bord verscheen werd deze van alle kanten bestookt met opgave van de Mid Fryslanspeler tot gevolg. Ik (Frits 4) gooide de stelling op een gegeven moment even open voor mijn tegenstander, deze maakte daar geen gebruik van, toen hij dat op zijn beurt deed profiteerde ik wel, won daardoor een belangrijke pion en daarna nog twee. Genoeg voor de winst.

De overwinning werd veilig gesteld door Arnaud (5), zei het dat hij genoegen moest nemen met remise na in het begin een kwaliteit voor te hebben gestaan. Daarna herpakte zijn tegenstander zich en kreeg nog 2 pionnen bij de kwaliteit en werd het nog oppassen voor Arnaud. Die zette  alles strategisch vast zodat remise een logisch was. Alec (8) kreeg het zwaar te verduren in de mooiste partij van de avond. Zijn tegenstander verloor dan wel een stuk maar kreeg daar een fantastische stelling voor terug. De koning van Alec kon niet rocheren en kreeg allerlei penningen te verduren. Alec paste steeds goed op en terwijl zijn tegenstander zijn kans niet pakte om groot materiaal te winnen deed Alec dat wel toen hij de kans kreeg. Een mooi overwinning voor Alec!

Zoals het hoort zou je zeggen waren bord 1 en 2 toen nog bezig. Ger (2) had na een Scandinavische opening de stelling snel vereenvoudigd zien worden, iets dat hij liever anders ziet. Toch kreeg hij voordeel in de vorm van een vrije randpion, op een gegeven moment leek zijn voordeel  verdwenen en leek het gelijk te staan, maar nog eenmaal ging Ger er nog eens goed voor zitten en zorgde in een K+2 pionnen tegen K+2 pionnen toch voor de overwinning, dankzij die randpion.

Erwin (1) had het niet zo heel erg naar zijn zin. Een open a-lijn, maar daar kon hij niet zoveel onheil aanrichten. Sterker nog, zijn tegenstander begon hem het leven op het schaakbord steeds zuurder te maken met paard, loper en dame. Eerst kon Erwin een aanval op de koning nog pareren, daarna verlegde zijn tegenstander de aandacht op een verdwaald paard welke dus ingeleverd kon worden. Een onverwachte 0 voor Erwin, we moeten lang terug in de FSB-geschiedenis om zijn vorige nederlaag terug te vinden (langer dan twee jaar geleden!).

Op 9 april volgt in onze klasse de apotheose, we nemen het dan als koploper in de laatste ronde op tegen de nummer 2 NEO die ons op 1 punt volgt. Een gelijkspel  (we gaan uiteraard voor de overwinning) is dus voldoende voor het kampioenschap (in navolging van Sneek 4 en wie weet volgt Sneek 1 ook nog). 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek