Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Interne competitie
  23-09-2020
    Uitslag Ronde 2                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Nemo...
 • Interne competitie
  16-09-2020
  Eindelijk kan er weer geschaakt worden!!   Uitslag Ronde 1                 1 Tjitze Schram  -  Selwin...
 • Bestuur
  10-09-2020
  Op de goed bezochte vergadering van 8 sept. jl. was iedereen het erover eens dat er weer geschaakt kan worden. Er zijn wel de nodige restricties wat betreft afstand van elkaar houden en...
 • INFO
  10-09-2020
  Enkele punten uit de ALV van 7 september j.l. Sybe opende vergadering Daarna een moment stilte voor ons overleden lid Douwe van der Meulen. Uit zijn nalatenschap heeft de schaakclub 4 dozen...
 • HISTORIE
  04-09-2020
  Dit is een lijst met mensen die ooit lid geweest zijn van de Schaakclub Sneek, met daarachter de periode waarin ze lid waren. Deze lijst is verre van volledig. Ook de periode waarin ze lid waren of...
 • More news...

Bezoekers

Today 17

Yesterday 16

Week 192

Month 765

All 123945

Currently are 8 guests and no members online

fritspenIn de laatste speelronde moesten uitgerekend de nummers 1 (Sneek 3) en 2 (NEO) het tegen elkaar opnemen. De winnaar mocht zich tot kampioen kronen, een gelijkspel zou ook nog voldoende zijn voor Sneek 3.

Ons strijdplan was eenvoudig: 4 x remise aan de hoogste borden en 4 overwinningen aan de laatste borden. Arnoud (6) ging in een Siciliaan met f4 vol in de aanval. Hij gaf zijn tegenstander geen gelegenheid om te rokeren en kwam via de f-lijn binnen met zijn dame en in combinatie met 2 sterke lopers was er aan mat niet te ontkomen, taak volbracht, punt binnen.(zie partij)

Een uur later kon een tweede punt worden bijgeschreven van Floyd (7). Hij controleerde de open c-lijn en wachtte geduldig het juiste moment af om binnen te dringen. Dat leidde vervolgens tot een overmacht die al snel zijn tegenstander tot overgave deed besluiten.

Ik, Frits ( 5) dacht ergens een pion te kunnen winnen maar kwam in plaats daarvan een stuk achter. Ik besloot mijn centrumpionnen in de strijd te gooien, dit zorgde voor voldoende verwarring, won materiaal terug en stond toen ineens 2 pionnen voor. Een daarvan werd opgeofferd om de ander te laten promoveren, edoch voordat dit kon gebeuren volgde opgave.

We waren met een tussenstand van 3-0 nog maar een punt verwijderd van het kampioenschap! Niemand minder dan good-old Wytse (4) had de eer deze bij te schrijven. Naar zijn zeggen stond hij eerder in de partij veel slechter, zo niet verloren, werkte zich uit de nesten om daarna genadeloos toe te slaan, torenwinst, stukken in het doosje (in schaakjargon).

Alec (8) die een beetje laat kwam opdagen (Wyzte Z. was al gepolst om voor hem in te vallen) speelde een rustig potje. Liet zich niet van de wijs brengen en ging dit keer penningen uit de weg, wat overbleef was een eindspel met ongelijke lopers, met remise als resultaat.

Joe (2) speelde een prima partij, stond uitstekend tot hij ineens zijn dame weggaf. Heel jammer van deze partij.

Ger (1) bouwde een prima aanvalsstelling op, maar was iets te gretig en gaf onnodig materiaal weg. Als hij iets geduldiger was geweest had hij de aanval veel langer kunnen  doorzetten, zo bleek ook uit de analyse (die uiteraard niets aantoont of iets aantoont dat gebeurd zou kunnen zijn als iedereen dat gedaan zou hebben dat volgens de analyse had gekund). In het echt kwam hij 2 stukken achter en dat was toch echt teveel.

Als laatste knokte Erwin (3) alsof het kampioenschap nog van hem afhing. Had niemand hem verteld dat we dat allang waren? Hij stond een stuk tegen een pion achter maar bezorgde zijn tegenstander hoofdbrekens toen hij vrolijk aan de andere kant van het bord oprukte met drie pionnen. Zijn tegenstander kwam in grote tijdnood, gaf een stuk terug om een eindspel over te houden van toren + pion tegen toren in het voordeel van Erwin, normaal gesproken remise, maar in tijdnood gebeuren er altijd rare dingen, zo liet Erwin zijn tegenstander zich pardoes mat zetten.

Eindstand 5½ – 2½ en ongeslagen kampioen!

Topscorer (ja daar is die weer): Wytse met 5 uit 6. Verder vallen de prima prestaties van Floyd en Alec op die zeker een ratingsprong zullen maken.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek