fritspenSneek 3 heeft de ban doorbroken en behaalde de eerste overwinning voor een Sneker team in de nieuwe speellocatie Het Convent.

Het eerste punt werd binnengehaald door invaller Sake (7) die waarnam voor zijn broer Abe.

Na een goede behandeling van de opening maakte hij zelfverzekerd met zijn 2 torens op de onderste rij het karwei af.

Joe (1) won verrassend snel een stuk vanuit een opening waarvan Joe alle finesses van bleek te kennen. Het punt binnen te halen bleek voor hem geen moeilijke opgave. Arnaud (3) moest toekijken hoe zijn koningsstelling onder druk werd gezet. Hij kreeg geen kans om zich hier uit te murwen en moest het punt inleveren. Alec (4) had volgens horen zeggen een beetje geluk aan zijn zijde, m.a.w. verprutste zijn tegenstrever een kansrijke stelling en daar profiteerde Alec volop van door er zelf met het punt vandoor te gaan.

Ger (5) bracht met zijn overwinning de tussenstand op 4-1. Ger wachtte geduldig een moment af om de stelling van zijn tegenstander binnen te wandelen en toe te slaan. Rudolf (6) speelde met wit tactisch sterk tegen een Hollandse opening en concentreerde zich op de velden f7 en e6 met gunstig resultaat. Hiermee was de toch wel verrassende overwinning reeds binnen.

Ik (Frits 2) gooide de hele koningsstelling van mijn tegenstander open, had toch behoorlijk voordeel maar mistte de juiste voorzetting. Na dameruil was het initiatief ineens bij de tegenstander en na winst van de kwaliteit werd het zelfs een nederlaag.

In de partij van Sylvia (8) duurde het tot de 23ste zet tot de eerste pion op het bord werd geruild. Haar tegenstander wist een vrije pion naar de overkant te brengen en na promotie hiervan kon Sylvia opgeven.

Een zeer goede overwinning!