fritspenIn Bolsward liet de jeugd van Sneek 3 van zich spreken. Over het aanvangstijdstip waren gelukkig geen misverstanden zodat we zonder problemen aan de wedstrijd konden beginnen.

Als eerste mocht Sake (5) een punt noteren. Zijn derde overwinning in dit Sneker team!

De meeste zetten tijdens hun partij werden reeds van commentaar voorzien door Sake en  zijn tegenstander, niemand die zich daar aan stoorde.  Het ging zo snel dat ik de partij niet helemaal heb meegekregen. Invaller Wytze (3) bouwde zijn stelling rustig op, hetgeen overbleef was goed genoeg voor remise. Alec (4) nam Eeltsje onder vuur en deze bezweek onder de druk. Later verklaarde Eeltsje dat hij liever verliest van de jeugd dan van leeftijdsgenoten want de jeugd heeft de toekomst!

Abe (7) kwam in een stelling terecht met vele penningen over en weer, Abe ging daar iets handiger mee om en nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond hij twee stukken voor, genoeg voor de winst in deze partij. Sylvia (8) leek af te stevenen op winst met 2 verbonden vrijpionnen, zetherhaling werd echter afgedwongen waardoor remise. De teamoverwinning werd veiliggesteld door Rudolf (6). Dit in een gecompliceerde stelling overigens. Joe (1) had eerst het initiatief naar zich toegetrokken en daarna ook materieel voordeel. Dit werd in het eindspel vakkundig in winst omgezet.  Ik (Frits 2) bereikte ruimtelijk voordeel kwam ook 2 pionnen voor (zag ook nog mat in 1 over het hoofd), daarna zag mijn tegenstander nog kans goed tegenspel te bieden maar de zege werd mij uiteindelijk toch in de schoot geworpen.

Hierdoor behaalden we een verrassend grote overwinning van 6,5 – 1,5.

De volgende wedstrijd staat alweer gepland op 10 december thuis tegen Mid Fryslan, een topper want zij zijn koploper en wij de nummer twee.