fritspenEen beetje verlaat arriveerden we in Damwoude en bonden we de strijd aan met Schaakwoude 2 in de wetenschap dat de verliezer zou moeten strijden tegen degradatie en de winnaar nog aspiraties mag koesteren op het kampioenschap.

Invaller Wytze (6) was snel klaar doordat hij nog binnen het uur werd mat gezet. Joe (1) liet zien hoe een toreneindspel te voeren en trok daarmee de stand gelijk. Daarna twee remises: Alec (4) heroverde de h-lijn, kon daar verder geen voordeel uit behalen en noteerde een knap half punt. Sake (8) had het voor de verandering zwaar te verduren, maar vond steeds de juiste verdediging. Uiteindelijk berustte zijn tegenstandster in een puntendeling. Daarna ging het mis voor ons. Nederlagen van Abe (7) en Floyd (5). Vooral Abe had er meer uit kunnen halen. Een sterke opening leverde hem een mooie stelling op. Naarmate de partij vorderde verloor hij de grip op de stelling,  een foutje leidde tot de nederlaag. Floyd hield lang stand maar moest tevens in een nederlaag berusten.

Ik (Frits aan bord 2) gaf een kwaliteit om tegenspel te krijgen, even later werd pardoes weer een kwaliteit teruggeven. Met remise kwam ik nog goed weg. Anaud (3) tenslotte verloor eerst een centrumpion, daarna een kwaliteit en tenslotte de partij.

Een nederlaag voor ons wat dus inderdaad betekent dat we ons best moeten doen in de laatste twee wedstrijden om boven de degradatiestreep te blijven.