Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • INFO
  22-01-2021
  Op de site van schaakclub Haren las ik het overlijden van Frank vn Indië, vroeger bekend als Frank Emahr. Jarenlang lid geweest van schaakclub Sneek. Een bijzonder en kleurrijk man. Ik mocht 'm...
 • Onlineschaak
  21-01-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Hier de oplossingen van de puzzels. Ik ben zo compleet geweest als ik dacht dat nodig was, maar als er na zelfanalyse nog onduidelijkheden zijn kun je natuurlijk altijd even vragen.  
 • Onlineschaak
  30-12-2020
  Het seizoen eindigde afgelopen zondag voor ons, zoals altijd in de tweede klasse. Dat het de laatste avond was bleek helaas wel uit de opkomst, die aanmerkelijk kleiner was dan de afgelopen weken....
 • Onlineschaak
  23-12-2020
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 117

Yesterday 153

Week 270

Month 4017

All 139564

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Dinsdag 3 maart de vierde wedstrijd van het derde. Dit keer was Bakkeveen de tegenstander, op papier een tegenstander die te kloppen zou moeten zijn.

Na twee uur spelen zag het er inderdaad goed uit: meer plussen dan minnen. Hoe anders zou het lopen (en toch ook weer niet).

Als eerste waren de gebroeders Algra klaar. Abe plofte zijn lichte stukken pal voor de neus van de zwarte vorst en vorstin, die daardoor aardig in het nauw leken te komen. Blijkbaar is er ergens in het vele rekenwerk een foutje geslopen, want opeens stond Abe een pion achter. Gelukkig had hij voldoende compensatie, zodat uiteindelijk de vrede werd getekend.

Sake moest eerst op de koningsvleugel wat kleine dreigingen pareren, waarna zijn pionnen op de damevleugel onweerstaanbaar naar de achtste rij oprukten. Slechts met veel stukverlies was de promotie te voorkomen, zodat Sake heel tevreden een vol punt bij kon schrijven.

Alec trof het wat minder. Hij kwam niet lekker uit de opening en kreeg van zijn tegenstander geen enkele kans om zijn ontwikkeling te voltooien. Toen er gedwongen groot materiaal gegeven moest worden zag Alec het zinloze van verder spelen in.

De tussenstand was dus 1,5-1,5, maar zoals al eerder vermeld zag het er niet slecht uit.

Frits speelde een wat vreemde partij waarin hij een pion achter kwam. Gelukkig kon hij deze pion op ieder gewenst weer terugwinnen en bloedde de stelling dood. Het remise-aanbod nam Frits dan ook aan, ook al omdat de andere partijen er goed voor stonden.

Aan mijn bord was dat ook zo: mijn tegenstander aarzelde om de aanval door te zetten en dat is precies wat je niet moet doen als er tegengesteld is gerokeerd. Hij voelde zich gedwongen een kwaliteit te offeren, maar wist daarmee het tij niet te keren. Hoewel het nog even duurde had ik de vis uiteindelijk op het droge.

Het is 3-2 en de overige drie partijen staan er goed voor.

Joe had al snel een gezonde pion gewonnen en ook de stelling was in zijn voordeel.

Arnaud kreeg een koningsaanval over zich heen. Hij snoepte een pionnetje en wist alle dreigingen te pareren. Tijd dus om de partij naar zich toe te trekken.

Sylvia had een prima stelling en er leek geen vuiltje aan de lucht. Winst was waarschijnlijker dan verlies.

Tja.

Joe sukkelde in slaap en gaf een stuk weg. Uiteindelijk wist hij met veel kunst- en vliegwerk remise te houden.

Arnaud kwam in tijdnood en deed wat onnauwkeurige zetten. Gelukkig zag zijn tegenstander het ook niet zo scherp meer anders had die het ondekbare mat in twee wel gezien! Uiteindelijk werd ook dit remise.

En Sylvia gaf hier en daar wat materiaal weg. Bovendien kwam haar koning onplezierig kaal te staan.

Gelukkig kon zij nog net wat tegendreigingen inbouwen en bij wederzijdse tijdnood werd ook hier tot remise besloten.

Gewonnen dus en omdat ook WES had gewonnen zal de laatste wedstrijd de kampioen aan moeten wijzen!

De stand:

 

r4

Klasse 1B

Rav

Mp

Bp

1

2

3

4

5

6

1.

WES

1786

8

26

    

6

7

2.

Sneek III

1635

8

20

    

5

6

3.

Westergoo

1790

4

17

2

    

5

4.

Bakkeveen

1652

2

14

1

    

6

5.

Mid Fryslan

1696

2

13

3

3

    

6.

Rijs

1612

0

6

½

2

2

    

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek