Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 33

Yesterday 18

Week 33

Month 250

All 122469

Currently are 8 guests and no members online

De insiders zijn natuurlijk allang op de hoogte. Degenen die dinsdag de schaakavond gemist hebben niet. De derde keus van Sneek bleek veel te licht voor de schakers uit Steenwijk.

 

Tevoren was een nederlaag ingeschat maar met slechts een halfje voor de thuisploeg en de rest voor de gasten uit de Kop van Overijssel was bij niemand opgekomen. Uitslagen zijn soms iets geflatteerd. Dat was deze ook. Dit werd beaamd door de tegenpartij. 2,5-5,5 was de virtuele stand halverwege de avond.

We begonnen rond tienen met 0-3. Wytze opende niet verkeerd maar kreeg halverwege de partij moeilijkheden met zijn koningsstelling. Dick verorberde vernuftig de pionnen die voor Wytse's koning stonden.

Daarna was het appeltje eitje. Dylan zat op bord 3. Hij had het zwaar tegen zijn veel oudere tegenstander. Het begon met een klein foutje in de opening en in het middenspel raakte hij een pion kwijt zonder duidelijke compensatie. Dat bleek later teveel om er nog iets uit te slepen.

Huib kwam om advies in verband met een remise aanbod. Hoe dat is afgelopen heb ik gemist maar toen Huib klaar was met de partij had ie verloren. Na een rondje langs de borden was het duidelijk dat de twee punten naar Steenwijk gingen.

Ik kreeg een remiseaanbod van Auke van Urk. Hoewel ik vond iets beter te staan ging ik akkoord. Ik nam de gok dat aan het eind van het seizoen het niet op een halfje meer of minder aan komt.

Intussen knokte Hielke met een stuk minder en met pokerface stevig door.  Een klein foutje van zijn tegenstander Henk van Dijk zou hem goed uitkomen want er waren wat addertjes op het schaakbord. Maar de Steenwijker doorzag kennelijk alles.

De strijd was gestreden. Desondanks, inmiddels richting elf uur (pm), werd er op de onderste borden nog gevochten alsof er van alles van afhing.

Debutant Johan Stoop speelde een puike partij tegen John Derks. Verloor uiteindelijk. Dat wel. Maar het duurde heel lang voordat hij kopje onder ging.

Jan Hans stond lange tijd zo goed als gewonnen. Stuk meer en pion achter in nagenoeg gelijke stelling. Echter, naarmate de avond vorderde raakte hij meer pionnen achter. Toen de teller op vier stond gaf hij zich balend gewonnen.

Sybe Smid was nog bezig tegen Ingrid Jansen. Ik dacht remise en we kunnen naar huis. Nee dus. Het werd een slepend eindspel met licht Sneker voordeel. Vervolgens veranderde de strijd in een remiseachtige stelling. Daarna raakte Sybe een belangrijke pion kwijt en stond zo goed als verloren. Het lukte Ingrid na veel vijven en zessen een pion te promoveren en greep tegen twaalven de volle buit.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek