Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomersnelschaak competitie 2020 naam 7-6 2022 14-6 2022 21-6 2022 28-6 2022 pnt part % 1 Selwin...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • Snelschaak
  25-05-2022
       Eindstand na ronde...
 • More news...

Bezoekers

Today 40

Yesterday 191

Week 40

Month 680

All 216676

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

De uitslag van de schaakwedstrijd Rijs - Sneek 3 staat al op de site. Mooi vlot gaat dat tegenwoordig. Deze uitslag verdient echter enige nadere uitleg. Want het krachtsverschil was kleiner dan de 1,5 - 6,5 doet vermoeden. We kregen enkele punten als het ware in de schoot geworpen.


Na enkele woorden van welkom van Herman Beks, waarin hij ondermeer de inauguratie van de nieuwe VS president aantipte, begon de wedstrijd. Hij liet tijdens zijn korte speech in het midden wat belangrijker was. Stilzwijgend prefereerden wij 'onze' schaakavond.


Halverwege de avond ging er een telefoon af van een schaker van de de interne competitie.
Hallo? klonk het in de speelzaal. Daarna verliep het gesprek verder in de hal. Congratulations! Dat moet Trump zijn geweest met het verzoek om hem vanuit het Friese te feliciteren met zijn nieuwe baan. Per slot van rekening is er niet ver van Rijs eens een boot voor hem gebouwd. De schaakavond ging gewoon verder.


Frits speelde tegen Chris Draijer en kreeg al snel in de partij een aanval te verduren op de koningsstelling. Frits, niet voor een gat te vangen, pareerde dit naar behoren en nam daarna het initiatief over. Maar ook dat was wel te verdedigen. Chris gaf in de overgang naar eindspel een toren weg en daarmee ook de partij.


Zelf kwam ik een pion voor in de opening tegen Herman Beks. Dat voordeeltje leek lang onvoldoende voor de winst. In het naderende eindspel kwam Herman gevaarlijk met zijn koning binnen wandelen om te assisteren met pionwinst. Maar hij zag daarbij kennelijk een aftrekschaakje met een gepende koning over het hoofd. Dat leverde voor mij een stuk op. Daarna was de strijd nog steeds een duel dat alle kanten op kon. Maar de in enige tijdnood verkerende Beks gaf een belangrijke pion weg.

Wytze op bord 3 had in Jan Brinkman een pittige tegenstander. Wytze raakte een pion achter zonder compensatie. Jan vergat dit uit te buiten, gaf onnodig een pion weg waarna Wytze de stelling op remise kon houden.

De partijen Jappie Breimer tegen Hielke en Douwe Tjerkstra tegen Huib zijn amper uit evenwicht geweest. Voorzichtig spelen, geen gekke dingen doen.


Sybe Smid speelde een goede pot tegen Henk Breimer. Hij kwam een stuk voor en zag kans de partij te winnen.

Jan Hans bleek te sterk voor Tjeerd de Vries. Halverwege de strijd leverde emateriaalwinst hem het volle punt op.


Dylan had in Hans Starreveld een degelijke tegenstander. Lang stond hij en pion achter en iets minder. Maar door wat te manoeuvreren met de stukken maakte hij het Starreveld wel lastig. In het eindspel kwam Dylan met een onduidelijke aanval die verrassend uitpakte met partijwinst. Het kan verkeren, werd geopperd.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek