De derde keus van Sneek schaakte dinsdag de voorlaatste wedstrijd thuis tegen  Schaak Combinatie Leeuwarden. Op voorhand al een zware dobber. Die Leeuwarders staan niet voor niks bovenaan. Ze horen eigenlijk een klasse hoger thuis. Dat bij de gasten William Cornelissen op bord 3 speelt i.p.v. op 1, zegt al genoeg.

Toch ging het pas halverwege de avond de foute kant op.

Wytze gaf Cornelissen knap tegenstand al moest hij telkens bijspelen. Na paardverlies in het eindspel kon Wytze opgeven.

Hielke was ook aan de royale kant met het weggeven van stukken. Jan Hans en Huib gingen eveneens onderuit. Hoe precies is bij mij niet bekend.

Zelf was ik al klaar en had mijn belangstelling tijdelijk verlegd naar de keuken, een greep in de koelkast naar een bekend drankje. Mijn tegenstander had prima geschaakt maar tuinde in een matdreiging met dubbele aanval schaak en toren.

Wie ook won was Sybe Smid. Een stoicijns gespeeld stukoffer pakte goed uit. Mooi werk.

Rudolf hield de Leeuwarder teamcaptain op remise. Een beetje wederzijdse angst, vermoedde ik toen het akkoord werd besloten. Voor beide stellingen viel inderdaad iets te zeggen. De wedstrijd was intussen gespeeld.

De meesten konden al naar huis toen Frits nog bezig was. Ze bleven terecht want het toreneindspel van Frits was leuk om de volgen. Minder fraai was uiteindelijk het helpmatje waar Frits door werd verrast. Door wat andere torenzetten op het juiste moment waren er winstkansen. 1-0 in plaats van 0-1. Maar goed, vind ze maar eens na een lange pot.


De mannen van Ettelijke Kilometers In NoordOostelijke Richting hebben verdiend gewonnen. Voor hen wordt het knarsetanden wat Steenwijk in de laatste ronde doet.