Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 0

Yesterday 33

Week 33

Month 250

All 122469

Currently are 7 guests and no members online

julius100Dit verslag van de wonderbaarlijke avonturen van het Sneker vierde schaakteam wordt een stuk korter dan gebruikelijk. De oorzaak hiervan is dat men met liefst 2 man minder in het strijdperk traden tegen de F-pion uit Franeker. Een naam waar over nagedacht is trouwens maar dit terzijde.

De TomTom bracht ons keurig naar een defecte brug in de kaatsstad. Heeft Franeker maar één brug? Dat doen we in Sneek toch handiger. Omrijden bleek alleen mogelijk via de weg terug richting Tzum. Dankzij een behulpzame inboorling werden we toch nog keurig op de plaats van bestemming gebracht. Waarvoor driewerf hulde! Jan Hofman hadden we al gevraagd om in te vallen maar deze moest eerst even met moeders in de clinch, met een negatief resultaat. Op het gevaar af dat mem dit stukje leest: wellicht is het voor een volgende keer handig om een goede smoes te verzinnen. Een hengstenkeuring in 058, is dat wat? Mike zou rechtstreeks uit de hoofdstad komen maar kwam gewoon niet opdagen. Ik zou Moszkowicz maar bellen want de rapen zijn gaar. (red: Mike was ziek, had zich keurig afgemeld bij Sake en treft geen blaam. Ik zou Anker en Anker maar bellen Julius, dit is smaad!)

Hoofdman Dirk, wiens geest nog altijd rondwaart in 'de Bogt fen Guné', kon het niet bolwerken tegen de eerste man van Franeker. Dirk probeerde nog wel een vroege dame uitval richting vijandelijke koning maar dit werd vakkundig weerlegd.

Naast steller dezes, die van interim teamchef Jan Hans op 3 mocht plaatsnemen, was een lege stoel. Daar waar Mike hoorde te zitten. Wat schetste mijn verbazing toen er doodleuk twee F-pionners plaats namen. Een doorzichtige poging ons toch al gebroken moreel verder af te breken? Jan Hans had het onzalige plan opgevat mij aan Eppie Bergsma te koppelen. Uitgerekend tegen hem heb ik op het FK kansloos verloren. Even leek het erop of mijn traditionele flankaanval hout sneed maar de verdediging was weer eens niet op orde zodat de stukken al vroeg in de doos konden.

Jan Hans op bord 5 gaf wel het goede voorbeeld door met een gedegen winstpartij de neuzen weer in de goede richting te zetten. Om er nog een gelijkspel uit te slepen moest de rest echter ook winnen. Dit bleek teveel gevraagd.

Sybe had een kansrijke stelling op het laatste bord met een stuk voor een handvol pionnen. Het eindspel wat overbleef was dermate apart, om niet te zeggen curieus, dat de zaak verzandde in een potremisestelling. Althans de kenners kwamen er niet uit.

Ondanks verwoede pogingen van invaller Dirk Schild (7) om wat aan de bordpunten bij te dragen kon hij niet meer dan een halfje toevoegen. Zijn tegenstander hield de stelling dusdanig onder controle dat alleen met een kansloos offer een poging kon worden gewaagd. Omdat Dirk niet Julius heet koos hij wijselijk voor remise.

De stelling van Maurits op vier zag er veelbelovend uit met wat actiever stukkenspel en meer tijd op de klok. Zijn tegenstander bleef rustig en zag kans met 2 torens Maurits' koning buitenspel te zetten. Laatstgenoemde zag geen winstkans en bood na lang nadenken maar remise aan hetgeen in dank werd aanvaard.

Bij deze wordt Sybe nog bedankt voor het veilig thuisloodsen door het barre winterlandschap.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek