Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020 16:27
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020 11:58
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020 10:52
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 0

Yesterday 33

Week 33

Month 250

All 122469

Currently are 6 guests and no members online

julius100Er stond een zware klus te wachten voor de broeders van SneekIV: uit tegen Mid Fryslan, die als een stoomwals recht op het kampioenschap aankoerst. Dan is het wel handig om in elk geval met 8 man aan te treden. Die achtste man werd nota bene nietsvermoedend wandelend bij Ger’s lampenshop gespot. Maarten kreeg onmiddellijk de opdracht dit heerschap subiet dan wel stantepede klem te rijden, in de auto te sleuren en op zijn verplichtingen te wijzen. Dirk Meier wist van niks, stamelde dat hij nog even naar huis moest maar werd daarna met alle egards, zoals een heer van stand verdiend, medegenomen naar het lieflijke Akkrum.

In een keer goed rijden is niet leuk. Daarom de traditie maar in stand houden en een paar km omrijden want Akkrum schijnt door een snelweg gekliefd te zijn. Kunnen die Anker jongens daar niets aan doen? Hoe dan ook toch nog keurig op tijd in het sfeervolle etablissement genaamd ‘De kromme Nilles’ aangekomen. Nadat de plaatselijke jeugd richting moeders aftaaide kon er begonnen worden.

Dirk traditiegetrouw op bord 1, wellicht nog beduusd van de nachtelijke ontvoering, raakte een stuk kwijt zag in dat verder spelen zinloos was en schudde ter overgave de hand.

Met Sybe op 7 ging het al niet veel beter. In een licht inferieure stelling bood hij maar remise aan in de hoop op een halfje. Zijn tegenstander had echter zoveel plezier in de stelling dat hij remise zonde vond en lekker doorspeelde. Na een schaakje raakte Sybe een toren kwijt en was de stand 2-0 volgens Frits van Turenhout.

Strijdleider Jan Hans had ondergetekende op een gerieflijke positie 7 gezet, ook nog met wit. Dan rest er maar een ding: aanvalluh! Met een dubbele toren paard en dame langs de flank moet dat wel goed gaan. Ik had de keus uit 3 manieren mat te zetten.

Invaller Jappie de Vries, waarvoor driewerf hulde, verspeelde iets teveel pionnen in een verder gelijkwaardige stelling met beide 2 lopers. Zulke pionnen worden in het eindspel node gemist.

Maurits mocht het opnemen tegen publiekslieveling Jeroen Sparenberg. Naar eigen zeggen stond hij goed , om niet te zeggen aanvallend, maar een fout kostte een stuk en toen even later een toren werd weggeblunder mochten we weer een nul bijschrijven.

Driver Maarten (4) deed iets niet goed met zijn centrumpionnen. De druk op zijn stelling werd opgevoerd met een verdubbelde toren en diagonale loper en dame. Zoiets kan niet goed gaan en dat ging het dan ook niet. Nul plus nul blijft nul.

Zeker als Jan Hans, die zichzelf aan de sterke Peter Koning op bord 2 had gekoppeld, ook maar een nul in het zakje deed. In een skuuvpartij eerste klas werd hij op zijn Kramniks van het bord gezet. Niet met de botte bijl maar heel subtiel met fijne zetjes.

De stelling van Sake Jan zag er veelbelovend uit met 2 verbonden vrijpionnen. Eerst werd er aan beide kanten nog wel even gepromoveerd maar met slechts een handvol seconden op de klok kon de Akkrummer een resterende vrijpion niet stoppen en mochten we nog een bordpuntje extra bijtellen.

Sake Jan en ik mogen kiezen uit een bezoekje aan Fischer’s graf in IJsland of een meet en greet met de winnaar van ‘Hoogovens’. We zijn er nog niet uit.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek