Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020

Gastenboek

Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:36
Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:34
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36
Thys
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden...
Wat een verschrikkelijk verlies; In de eerste plaats natuurlijk voor de familie, maar ook voor de hele Friese schaakwereld. Joe is er niet meer... Niet te bevatten. Een geweldige persoonlijkheid, waar je op kon bouwen en die altijd klaarstond als er iets moest worden geregeld voor het jeugdschaken. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden. We zullen Joe enorm gaan missen!
zaterdag 28 april 2018 15:26

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 5

Yesterday 14

Week 119

Month 683

All 116228

Currently are 8 guests and no members online

julius100Nadat spreekstalmeester van dienst Sybe de gasten uit Workum welkom had geheten en en passant gewezen had op hun rechten en plichten barstte de strijd los op de 64 velden. Na de smadelijke nederlagen tegen de F-Pion en Mid Fryslan zou een gelijkspelletje of wellicht een kleine overwinning niet te versmaden zijn. Het liep anders.

Steller dezes (4),bijvoorbeeld, verprutste een gewonnen stelling na een mislukte opening van zijn tegenstander door opportunistisch op pionnenjacht te gaan en zich niet te bekommeren om de verdediging. Met een dame en toren werd ik (hard)handig weggemept.

Niet lang daarna had Dirk Meijer op bord 1 pardoes een dame cadeau gedaan nadat hij zeker niet minder stond tegen de sterke Pieter de Boer. Na tienen wordt het minder met de concentratie van onze nestor en lonkt de Britse literatuur.

Veel beter verging het Maurits op bord 4 niet tegen good old Haijtema. Maurits moest lijdzaam toezien hoe 2 vrijpionnen richting overkant marcheerden. Eentje promoveerde tot dame waarbij een minorpromotie met paard nog fraaier was geweest. Echter de dame was ruim voldoende voor een aardig mat in de hoek van het bord.

Bert op zeven deelde ook maar in de malaise. Met een loper en dame op de diagonaal had hij een sterke matdreiging maar een Workumse toren verdedigde afdoende. Toen een paardvork een toren van Bert kostte en even later mat dreigde was het pleit beslecht.

Was er dan niemand die er toe deed bij Sneek? Jazeker, Sybe op het laatste bord won een stuk nadat de ontspannen ingespannene dacht de dame van Sybe te schaken. De Workummer had een finesse over het hoofd gezien waardoor de eer gered was.

Op twee kon Sake Jan het niet bolwerken tegen Haijtema junior die het klappen van de zweep niet van een vreemde heeft. Een toren van Sake Jan ging verloren na een schaakje met de dame. Junior had geen moeite de zaak uit te tikken.

Maarten (5) stond een stuk achter maar had voldoende compensatie door veel actiever stukkenspel. In een ingewikkelde stelling bood zijn tegenstander sportief remise aan, hetgeen in dank aanvaard werd.

Aan Jan Hans (3) de schone taak iets aan het schamele puntenaantal toe te voegen. Een halfje zat er zeker in. De stelling was potremise met lopers van ongelijke kleur. Jan Hans speelde met een paar minuten meer toch maar even door hopend op een foutje. Dat missertje kwam er op de valreep zodat we met liefst 2,5 punt naar huis mochten.

Om niet te degraderen zal er gewonnen moeten worden heren! Zet aan die computer, pak de theorieboeken uit de kast, ga oefenen met je buurman, huur Douwe of Tinus in, speel na die partijen van Tata, peuter die schaakgenen los, kruip in de huid van Caissa, spiegel je aan Fischer doe desnoods inspiratie op in het Kalverdijkje maar doe iets want zo kan het niet langer. Sybe en Jan Hans zijn vrijgesteld.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda