Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020

Gastenboek

Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:36
Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:34
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36
Thys
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden...
Wat een verschrikkelijk verlies; In de eerste plaats natuurlijk voor de familie, maar ook voor de hele Friese schaakwereld. Joe is er niet meer... Niet te bevatten. Een geweldige persoonlijkheid, waar je op kon bouwen en die altijd klaarstond als er iets moest worden geregeld voor het jeugdschaken. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden. We zullen Joe enorm gaan missen!
zaterdag 28 april 2018 15:26

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 5

Yesterday 14

Week 119

Month 683

All 116228

Currently are 5 guests and no members online

julius100Dank zij invaller Huib van der Zweep kon Sneek IV met acht man op reis naar Rijs. Volgens de site van de schaakclub spelen we in ‘Hotel Jans’. De speelzaal stond echter in de tuin en bleek een veredelde houten keet volgehangen met koeienschilderijen van Sneker Wiebe van der Zee. Nou vind ik een landschapje met een paar koeien wel aardig maar dit was iets te veel van het goede.

Bovendien lijkt het vee meer op gesneden andijvie te grazen dan op gras, maar dit terzijde. Voor de rest niets dan lof over de locatie. Volgens mij heeft ‘Rijs’ de mooiste schaakborden- en stukken van heel Friesland. Om maar te zwijgen over de naambordjes. Na een vriendelijk welkomstwoord van Herman Beks namen we vol goede moed plaats achter de borden.

Sybe op zeven had een baalavond. Al na 5 zetten gaf hij pardoes een loper weg. Hij speelde nog even door maar zag het stuk niet meer terug en kon volgens eigen zeggen geen potten meer breken. Dan duurt zo’n avond lang en verval je tot oudere hangjongere.

Schrijver dezes (4) trof het wat dat betreft beter. Na een Boedapester opening trapte mijn tegenstander in een truukje wat een pion opleverde. Nou ben ik meer van de paarden maar mijn zwarte loper bleek een lastpost eerste klas. Toen de Rijster weigerde te rocheren waren de rapen gaar en kon ik een tweede pion snoepen met schaak. Na stukwinst kreeg ik sportief een hand met de hartelijke felicitaties.

Dirk Meijer, traditiegetrouw op het eerste bord, had een zware avond tegen clubicoon Chris Draijer. Diens toren en loper drongen de stelling binnen met verwoestend resultaat.

Op bord 8 speelde Huib een puike partij tegen Trienke Wijmenga. Deze had, getuige rode blosjes op de wangen, nog een hele kluif aan het stugge spel van onze debutant. Haar remisevoorstel werd door Huib in dank aanvaard. Voorwaar een verdienstelijk debuut. We moeten hem maar een contract aanbieden.

Ook Maurits op 6 liet zich weer eens van zijn beste kant zien. Zijn dame dreigde zowel mat als stukwinst. Toen even later een paardvork een toren opleverde was er geen houden meer aan.

Sake Jan (3) moest een stelling met 2 torens tegen een toren en 2 lopers verdedigen. Een verre vrijpion van zijn tegenstander zorgde voor teveel hoofdbrekens. Meer dan een nederlaag zat er voor SJ niet in.

Met nog 2 partijen te gaan was de stand derhalve 3½-2½ voor de Gaasterlanders. Omdat we moesten winnen konden Jan Hans en Maarten vol aan de bak.

Jan Hans (5) moest een vrijpion verdedigen maar stond zeker niet minder met veel meer tijd op de klok. Toen hij zijn toren in de penning zette waren de rollen echter omgedraaid. Zijn tegenstander zag de winstvoering gelukkig voor ons niet en mocht van strijdleider Beks wel remise aanbieden. Nou is dit bij Jan Hans niet aan dovemansoren gezegd en kon het tweede halfje in de tas.

Aan Maarten de schone taak de zaak gelijk te trekken door te winnen. Met een kwaliteit meer en secuur spel slaagde hij met vlag en wimpel.

Al met al een genoeglijk avondje schaak in het fraaie ‘Mooi Gaasterland’. Met een terecht gelijkspel, al ben ik bang dat we er niet veel mee opgeschoten zijn. Wellicht dat we thuis met een overwinning op Lege Geaen en met hulp van de concurrentie degradatie kunnen voorkomen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda