Recent Toegevoegd

  • rapidschaak
    14-08-2023
    Wedstrijden (Klasse 3A) RondeDatumThuisUitUitslag Ronde 1 16-09-2023 Sneek 1 Schaakwoude 1 - Ronde 2 07-10-2023 Staunton Groningen 1 Sneek 1 - Ronde 3 04-11-2023 Sneek...
  • rapidschaak
    02-08-2023
    Selwin Keuning prolongeert zomer snelschaak titel Eerste prijs Wytze Hulshoff: zomer rapidkampioen 2023   Traditie getrouw sluit de schaakclub Sneek de zomercompetitie af op de dinsdag voor...
  • rapidschaak
    26-07-2023
    Hoe werkt de stand van het zomerschaak ?   Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet een speler aan één van deze voorwaarden voldoen: 1.  Je hebt minstens de helft van het aantal...
  • rapidschaak
    26-07-2023
  • rapidschaak
    19-07-2023
  • More news...

Bezoekers

Today 43

Yesterday 483

Week 526

Month 5291

All 427697

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Onze schaakclub doet met twee teams mee in de KNSB-promotieklas A, de één na hoogste jeugdcompetitie. Intussen zijn er drie ronden gespeeld. Zaterdag jl was de dagorganisatie in handen van de Sc Sneek. Wytze, Wytse en ondergetekende waren de wedstrijdleiders deze dag.

Het vlaggeschip met Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en invaller Floyd Franken speelden ’s ochtends 2-2 en wonnen het duel in de middag met 4-0. Het 2e team met Alec Sealy, Niels Okkema, Merel Balt en Dylan Sealy was ’s ochtends vrij en de middagwedstrijd werd verloren met 1,5-2,5.

Er werd over het algemeen op behoorlijk niveau geschaakt viel op. Selwin en Sylvia moeten dit hebben ondervonden want in de ochtendpartij gingen ze onderuit. Beiden kwamen goed uit de opening en halverwege was er nog niets aan de hand. Daarna volgden wat onnodige zetten waardoor hun aanvankelijk niets ondernemende tegenstanders in het spel kwamen en uiteindelijk ook nog wonnen. In de middagpartij speelden Selwin en Sylvia attenter, deden rake zetten en wonnen al snel materiaal. De buit was binnen toen het eindspel nog moest beginnen. Jouke speelde degelijk, koos blijkbaar telkens voor de juiste voortzetting en bereikte in beide partijen zeer voordelig eindspel. De winstvarianten waren voor het uitzoeken. Floyd won eveneens twee keer. De ochtendronde had hij een stuk voor drie pionnen. Floyd speelde wel goed maar niet altijd de beste zet. Zijn tegenstander ook niet. Floyd snoepte een pion terug, daarna nog eentje en de partij was in de pocket. ’s Middags was hij duidelijk sterker dan zijn tegenstander. Floyd won halverwege de strijd materiaal en tikte de partij uit naar mat.

Het 2e team speelde tegen de ander FSB-club Jsc Opsterland. Alec had het lastig aan bord 1. Hij moest de hele partij keepen, verloor in een mataanval en stuk en gaf op. Niels verloor al vroeg in de partij materiaal en even later ook het duel. Merel raakte drie pionnen kwijt maar bleef strijdbaar. Na afruil van de meeste stukken gelastte ze, overigens in verloren stelling, een valletje in. Haar tegenstander tuinde er in en Merel won met mat in twee. Dylan aan bord 4 speelde een uitstekende remise. Vanuit de opening had hij het initiatief en dat bleef eigenlijk de hele partij zo. Een winstvariant vond hij echter niet en bood remise aan. Zonder de Algra’s een prima prestatie van dit viertal.

Sneek AB 1 staat nu op de 2e plek op één puntje achter Spijkenisse. Sneek AB 2 staat halverwege rechter rijtje. Zaterdag 8 november zijn de 4 en 5 ronde. Dagorganisator is dan Spijkenisse.

Schaak kalender

Geen activiteiten gevonden

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek