Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  25-02-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  18-02-2021
   De oproep om komende zondag mee te doen is extra sterk, zie het verslag voor de precieze reden. Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de...
 • Onlineschaak
  13-02-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • online schaak
  03-02-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  27-01-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 79

Yesterday 147

Week 693

Month 4119

All 144599

Currently are 6 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Zaterdag was de tweede speeldag van het NK jeugdschaken voor clubteams.
Het A-team won beide wedstrijden, de C's speelden tweemaal gelijk en het D-team won tweemaal en verloor eenmaal. Al met al kan Sneek tevreden terugkijken op deze schaakdag.

 

2015jeugd1

 

Het A- team met Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Floyd Franken won knap beide duels.

In de ochtendronde tuinde Sylvia in een vorkje en verloor haar partij. 3-1.

 

De middagwedstrijd verliep moeizamer. Niet voor Floyd want die had zijn tegenstander al te pakken voordat de strijd echt was begonnen.
Een hele poos later tikte Jouke na een pittige start een halfje binnen en ging Selwin onderuit. Sylvia stond intussen een kwaliteit voor en speelde de partij langzaam maar zeker uit naar winst. 2,5-1,5.
Met deze buit staan ze in de middenmoot. 

2015 jeugd 2

Het C-team met Alec Sealy, Marit Adema, Siem Piersma en Dylan Sealy speelde tweemaal 2-2. Alec won in zijn eerste partij door een venijnig pionnetje een vol stuk en speelde de pot beheerst uit naar winst.
In zijn tweede pot raakte Alec wat in verdrukking, kwam er uiteindelijk prima uit, leek de partij te gaan winnen, dacht dit ook, vergat even zijn koning een vluchtveld te geven en werd pardoes mat gezet.  

Marrit kwam in haar eerste duel sterk uit de opening. Na afruil van stukken kwam haar tegenstander helemaal terug, lanceerde een aanval op de 7e rij en g-lijn en dit kostte Marit een stuk en even later de partij.
De tweede won ze snel. Na de opening combineerde ze er op los waardoor de stelling voor haar tegenstander overbelast raakte.

Siem was in de eerste ronde snel klaar. Het begon met stukwinst in de opening. Daarna was het een koud kunstje. Tijdens de tweede partij offerde Siem een stuk op h3. Dit deed iedereen de wenkbrauwen fronsen. Na een half uur bedenktijd nam zijn tegenstander het stuk terecht aan want Siem's daaropvolgende aanval zou niet doorslaan. Toch kwam Siem nog sterk terug maar uiteindelijk werd het hem niet.

 

Dylan lejeugd20153verde in de eerste ronde halverwege de strijd twee pionnen in. Hij zag geen kans dit te repareren en verloor. Het tweede duel stond hij op scherp want vanuit de opening kwam Dylan beetje bij beetje beter te staan hetgeen materiaalwinst en even later partijwinst opleverde.
 

 

Tot slot de D's. Dit is zo'n team van: het kan vriezen, het kan dooien. Lukas van Ruiten, Thomas van Ruiten, Otte Akkerman en Luca Holl bemanden dit team.

De eerste ronde wonnen ze gedecideerd met 3-1. Alleen Lukas ging door te snel spelen onderuit. Het zag er allemaal prima uit. Er was goed geschaakt.


In de tweede ronde gingen ze echter in no time met 4-0 onderuit. Snel spelen en niet nadenken. Dan krijg je dat. In de derde ronde, blijkbaar weer met twee benen op de grond, zaten ze uitstekend achter de borden.

Lukas tuinde in een trucje en verloor. Thomas en Otte wisten zich goed te redden met gecompliceerde stellingen. Ze wonnen halverwege de strijd materiaal, ruilden af en zetten hun tegenstanders mat. 

 

Luca speelde ook een prima partij. Kwam zeer voordelig in het eindspel terecht. Plots overzag hij toen een röntgenaanval en verloor een toren. Weg partij zou je denken maar binnen een minuut ging de telefoon over bij zijn tegenstander. Ja, dat gebeurt dus ook al bij 11, 12 jarigen. Luca meldde dit snel bij de wedstrijdleider die vervolgens geen lastige beslissing hoefde te nemen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek