Gastenboek

tiaeg2
New super hot photo galleries, daily updated colle
New ***y website is available on the web http://beach.kearny.energy***y.com/?vanessa 100 free long *** clip survivor ozzzy *** video *** video without javascript imogen *** tape asian size queens ***
woensdag 03 augustus 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 6

Yesterday 260

Week 553

Month 2433

All 226689

Currently are 20 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Zaterdag was de tweede speeldag van het NK jeugdschaken voor clubteams.
Het A-team won beide wedstrijden, de C's speelden tweemaal gelijk en het D-team won tweemaal en verloor eenmaal. Al met al kan Sneek tevreden terugkijken op deze schaakdag.

 

2015jeugd1

 

Het A- team met Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Floyd Franken won knap beide duels.

In de ochtendronde tuinde Sylvia in een vorkje en verloor haar partij. 3-1.

 

De middagwedstrijd verliep moeizamer. Niet voor Floyd want die had zijn tegenstander al te pakken voordat de strijd echt was begonnen.
Een hele poos later tikte Jouke na een pittige start een halfje binnen en ging Selwin onderuit. Sylvia stond intussen een kwaliteit voor en speelde de partij langzaam maar zeker uit naar winst. 2,5-1,5.
Met deze buit staan ze in de middenmoot. 

2015 jeugd 2

Het C-team met Alec Sealy, Marit Adema, Siem Piersma en Dylan Sealy speelde tweemaal 2-2. Alec won in zijn eerste partij door een venijnig pionnetje een vol stuk en speelde de pot beheerst uit naar winst.
In zijn tweede pot raakte Alec wat in verdrukking, kwam er uiteindelijk prima uit, leek de partij te gaan winnen, dacht dit ook, vergat even zijn koning een vluchtveld te geven en werd pardoes mat gezet.  

Marrit kwam in haar eerste duel sterk uit de opening. Na afruil van stukken kwam haar tegenstander helemaal terug, lanceerde een aanval op de 7e rij en g-lijn en dit kostte Marit een stuk en even later de partij.
De tweede won ze snel. Na de opening combineerde ze er op los waardoor de stelling voor haar tegenstander overbelast raakte.

Siem was in de eerste ronde snel klaar. Het begon met stukwinst in de opening. Daarna was het een koud kunstje. Tijdens de tweede partij offerde Siem een stuk op h3. Dit deed iedereen de wenkbrauwen fronsen. Na een half uur bedenktijd nam zijn tegenstander het stuk terecht aan want Siem's daaropvolgende aanval zou niet doorslaan. Toch kwam Siem nog sterk terug maar uiteindelijk werd het hem niet.

 

Dylan lejeugd20153verde in de eerste ronde halverwege de strijd twee pionnen in. Hij zag geen kans dit te repareren en verloor. Het tweede duel stond hij op scherp want vanuit de opening kwam Dylan beetje bij beetje beter te staan hetgeen materiaalwinst en even later partijwinst opleverde.
 

 

Tot slot de D's. Dit is zo'n team van: het kan vriezen, het kan dooien. Lukas van Ruiten, Thomas van Ruiten, Otte Akkerman en Luca Holl bemanden dit team.

De eerste ronde wonnen ze gedecideerd met 3-1. Alleen Lukas ging door te snel spelen onderuit. Het zag er allemaal prima uit. Er was goed geschaakt.


In de tweede ronde gingen ze echter in no time met 4-0 onderuit. Snel spelen en niet nadenken. Dan krijg je dat. In de derde ronde, blijkbaar weer met twee benen op de grond, zaten ze uitstekend achter de borden.

Lukas tuinde in een trucje en verloor. Thomas en Otte wisten zich goed te redden met gecompliceerde stellingen. Ze wonnen halverwege de strijd materiaal, ruilden af en zetten hun tegenstanders mat. 

 

Luca speelde ook een prima partij. Kwam zeer voordelig in het eindspel terecht. Plots overzag hij toen een röntgenaanval en verloor een toren. Weg partij zou je denken maar binnen een minuut ging de telefoon over bij zijn tegenstander. Ja, dat gebeurt dus ook al bij 11, 12 jarigen. Luca meldde dit snel bij de wedstrijdleider die vervolgens geen lastige beslissing hoefde te nemen.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek