Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020

Gastenboek

Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:36
Bestuur
woensdag 12 februari 2020 15:34
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019 12:02
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019 09:01
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019 10:14
Anne
Chocoladelettersnelschaaktoernooi
Dinsdag 4 december is weer het traditionele chocoladelettersnelschaaktoernooi! Met als hoofdprijs natuurlijk.. een rollade
woensdag 28 november 2018 09:46
Michael Huisman
meester Joe
Tot grote schrik lazen wij vanmorgen in de mail dat Joe overleden is. Ons zoontje Michael ging sinds begin van dit seizoen naar schoolschaken bij Joe en wat een enthousiasme bracht dit teweg. Michael ging er met veel plezier naatroe, ook met een paar toernooien heeft ie meegedaan. Mooi die steun van Joe als het eens niet zo wilde! Wij hebben Joe als betrokken en warm persoon leren kennen. We zu...
dinsdag 01 mei 2018 14:51
Dirk Müller
Joe was voor mij de onverzettelijkheid zelve
Moeilijk te bevatten dat Joe er niet meer is. Namens heel schaakclub Bakkeveen wens ik zijn familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Regelmatig kwamen Joe en ik elkaar tegen, bij een snelschaakkampioenschap of het familie toernooi van Mid-Fryslan. Bij de slotronde van de FSB in Leeuwarden. Altijd was hij geïnteresseerd in hoe je had gespeeld en vaak maar matig tevreden o...
maandag 30 april 2018 20:43
Familie Adema
Enorm verlies voor het jeugdschaak
Tot onze grote schrik hoorden we bij de opening van het NK in Assen dat Joe Hania is overleden. Hij ontving onze 5-jarige Wessel met open armen toen hij zo graag wilde schaken. Na drie lessen verzuchtte hij op zijn kenmerkende korte en krachtige manier: dit is wel een talent hoor. Vorig jaar ontvingen wij een zeer lieve mail na Marrit haar NK-titel dat hij er een borrel op nam en plaatsvervangend ...
maandag 30 april 2018 12:35
Sake Jan Velthuis
Verschrikkelijk.
27 jaar geleden werd er voor het eerst op mijn basisschool schaakles gegeven. Daar heb ik Joe leren kennen. Ik behoorde tot zijn eerste lichting schaakpupillen. Schaakles op maandagmiddag bij Op 'e Hichte. Regelmatig gingen we naar toernooien en af en toe kreeg ik een extra lesje bij hem thuis. We waren niet onverdienstelijk. Wij en vele lichtingen na ons hebben heel veel successen behaald. ...
maandag 30 april 2018 12:13
Hiddo Zuiderweg
Een groot verlies voor het jeugdschaak
Vanochtend bij het NJK in Assen hoorde ik van het overlijden van Joe. Een grote schok. Een paar maand geleden had ik hem nog gezien bij het GP toernooi in Dokkum. Hij maakte daar een gezonde indruk. Joe heb ik leren kennen toen ik het jeugdschaak in Groningen ging organiseren. Vaak kruisten onze wegen elkaar. Bij het NK-schoolschaak, clubteams, of bij individuele toernooien. Soms verloren we van ...
zondag 29 april 2018 14:36
Thys
Heel veel sterkte voor alle nabestaanden...
Wat een verschrikkelijk verlies; In de eerste plaats natuurlijk voor de familie, maar ook voor de hele Friese schaakwereld. Joe is er niet meer... Niet te bevatten. Een geweldige persoonlijkheid, waar je op kon bouwen en die altijd klaarstond als er iets moest worden geregeld voor het jeugdschaken. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden. We zullen Joe enorm gaan missen!
zaterdag 28 april 2018 15:26

Recent Toegevoegd

 • INFO
  29-03-2020
  Het kan niemand ontgaan zijn en na het kabinetsbesluit van afgelopen maandag rest het bestuur niets anders dan het volgende besluit met alle leden te delen: 1. Interne competitie: de stand van de...
 • INFO
  13-03-2020
  Ook al heeft de schaakclub Sneek net geen 100 leden meer, toch heeft het bestuur de enig juiste beslissing genomen   Geen Clubavond rn wedstrijden  tot en met 31 maart i.v.m. het...
 • INFO
  13-03-2020
  13 maart 10:30 uur Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland geeft de KNSB gehoor aan de oproep van het RIVM, de overheid en NOC*NSF om alle sportactiviteiten...
 • Interne competitie
  10-03-2020
    Uitslag Ronde 18                 1 Selwin Keuning  -  Tjitze Schram 1 - 0 2 Anne...
 • Snel en Rapid
  09-03-2020
    Uitslag Ronde 12                   1 Tjitze Schram  -  Hielke Gorter 0 - 1 2 Selwin...
 • More news...

Bezoekers

Today 6

Yesterday 34

Week 168

Month 125

All 117502

Currently are 7 guests and no members online

Zaterdag was de tweede speeldag van het NK jeugdschaken voor clubteams.
Het A-team won beide wedstrijden, de C's speelden tweemaal gelijk en het D-team won tweemaal en verloor eenmaal. Al met al kan Sneek tevreden terugkijken op deze schaakdag.

 

2015jeugd1

 

Het A- team met Jouke Bakker, Selwin Keuning, Sylvia Fluit en Floyd Franken won knap beide duels.

In de ochtendronde tuinde Sylvia in een vorkje en verloor haar partij. 3-1.

 

De middagwedstrijd verliep moeizamer. Niet voor Floyd want die had zijn tegenstander al te pakken voordat de strijd echt was begonnen.
Een hele poos later tikte Jouke na een pittige start een halfje binnen en ging Selwin onderuit. Sylvia stond intussen een kwaliteit voor en speelde de partij langzaam maar zeker uit naar winst. 2,5-1,5.
Met deze buit staan ze in de middenmoot. 

2015 jeugd 2

Het C-team met Alec Sealy, Marit Adema, Siem Piersma en Dylan Sealy speelde tweemaal 2-2. Alec won in zijn eerste partij door een venijnig pionnetje een vol stuk en speelde de pot beheerst uit naar winst.
In zijn tweede pot raakte Alec wat in verdrukking, kwam er uiteindelijk prima uit, leek de partij te gaan winnen, dacht dit ook, vergat even zijn koning een vluchtveld te geven en werd pardoes mat gezet.  

Marrit kwam in haar eerste duel sterk uit de opening. Na afruil van stukken kwam haar tegenstander helemaal terug, lanceerde een aanval op de 7e rij en g-lijn en dit kostte Marit een stuk en even later de partij.
De tweede won ze snel. Na de opening combineerde ze er op los waardoor de stelling voor haar tegenstander overbelast raakte.

Siem was in de eerste ronde snel klaar. Het begon met stukwinst in de opening. Daarna was het een koud kunstje. Tijdens de tweede partij offerde Siem een stuk op h3. Dit deed iedereen de wenkbrauwen fronsen. Na een half uur bedenktijd nam zijn tegenstander het stuk terecht aan want Siem's daaropvolgende aanval zou niet doorslaan. Toch kwam Siem nog sterk terug maar uiteindelijk werd het hem niet.

 

Dylan lejeugd20153verde in de eerste ronde halverwege de strijd twee pionnen in. Hij zag geen kans dit te repareren en verloor. Het tweede duel stond hij op scherp want vanuit de opening kwam Dylan beetje bij beetje beter te staan hetgeen materiaalwinst en even later partijwinst opleverde.
 

 

Tot slot de D's. Dit is zo'n team van: het kan vriezen, het kan dooien. Lukas van Ruiten, Thomas van Ruiten, Otte Akkerman en Luca Holl bemanden dit team.

De eerste ronde wonnen ze gedecideerd met 3-1. Alleen Lukas ging door te snel spelen onderuit. Het zag er allemaal prima uit. Er was goed geschaakt.


In de tweede ronde gingen ze echter in no time met 4-0 onderuit. Snel spelen en niet nadenken. Dan krijg je dat. In de derde ronde, blijkbaar weer met twee benen op de grond, zaten ze uitstekend achter de borden.

Lukas tuinde in een trucje en verloor. Thomas en Otte wisten zich goed te redden met gecompliceerde stellingen. Ze wonnen halverwege de strijd materiaal, ruilden af en zetten hun tegenstanders mat. 

 

Luca speelde ook een prima partij. Kwam zeer voordelig in het eindspel terecht. Plots overzag hij toen een röntgenaanval en verloor een toren. Weg partij zou je denken maar binnen een minuut ging de telefoon over bij zijn tegenstander. Ja, dat gebeurt dus ook al bij 11, 12 jarigen. Luca meldde dit snel bij de wedstrijdleider die vervolgens geen lastige beslissing hoefde te nemen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda