In de thuishaven van Philidor Leeuwarden werd door de plaatselijke vereniging zaterdag het FSB-kampioenschap jeugdschaken voor clubteams georganiseerd.

De Schaakclub Sneek deed mee in alle vier leeftijdsgroepen en veroverde drie van de vier kampioenschappen.

In de oudste leeftijdsgroep AB met Siem Piersma, Merel Balt, Niels Okkema en Lennert Balt bleek brons het maximaal haalbare.

Voor de jongste categorie E was Sc Opsterland uit Beetsterzwaag de grootste opponent. Tijdens de finalereeks ging de strijd gelijk op maar in de alles beslissende laatste ronde wonnen de Snekers met David Bandstra, Jesse Bosker, Marten Elsinga en Rens ten Cate het onderlinge duel met 2,5-1,5. Marten werd teamtopscorer met 8,5 uit 9.

fkj2017 2Het 2e E-team met Ronan Boonstra, Silke van Ruiten, Lukas van de Riet en Daniƫl Bandstra eindigde als derde.

 

 

 

 

 

 

In de categorie D (tm 12jr) wonnen de Snekers met Nemo Ding, Wisse Piersma, Pieter van de Riet en Hidde Krol met meer gemak. Nemo aan bord 1 verloor eenmaal, speelde eenmaal gelijk en won alle zes overige partijen. Pieter en Wisse scoorden maar liefst zeven uit acht en Hidde Krol viereneenhalf uit acht.

 

 

 

 

 

fkj2017 3Bij de C's was het verschil tussen de Snekers en de rest nog groter. De broers Lukas en Thomas van Ruiten scoorden er vrolijk op los. Eerste bordspeler Dylan Sealy deed er slechts een half punt voor onder en debutant Riven Pejic pakte fraai twee bordpunten. Net als bij de D's werd in deze leeftijdsgroep Philidor Leeuwarden tweede.

 

 

 

Het nationaal kampioenschap cat. E vindt plaats op 13 mei te Zuidscharwoude.De oudere leeftijdsgroepen spelen hun NK's op vier zaterdagen in de periode september december van dit jaar.