Op het FSB kampioenschap voor de jeugd in Sneek pakte de Leeuwarder Thymen Dijcker de schaaktitel bij de jongste jeugd, categorie E. Thymen verloor zijn eerste partij  maar zag vervolgens kans op miraculeuze wijze alle potjes te winnen.

Geen enkele deelnemer in deze groep stak er echt boven uit. Over de geheel breedte werden en over en weer zowel uitstekende zetten gedaan als ernstige fouten gemaakt. Dat maakte de competitie wel spannend. Zoals gezegd bleek Thymen de beste. Op de tweede plek eindigde zijn clubgenoot Hidde Mosterman die een punt minder scoorde. Stefan Weidenaar van de Sv Gorredijk werd derde. De Sneker Coen Roosjen ging lang aan kop maar de laatste twee partijen ging Coen onderuit en werd uiteindelijk vierde.


De eindstand:

1 Thymen Dijcker 6 
2 Hidde Mosterman 5 
3 Stefan Weidenaar  4½ 
4 Coen Roosjen 4½ 
5 Adam Shlomo 4½ 
6 Martijn Weidenaar 4 
7 Jasper Meeldijk 4 
8 Lukas van de Riet 3,5 
9 Matthijs Dijkstra 3 
10 Morris van der Kraan 2 
11 Miras van der Kraan 1.
 
De oudste leeftijdsgroep, cat. AB en de cat. C speelden respectievelijk twee en drie ronden. In AB won Femke Koning van de Ssv Mid Fryslan haar eerste partij tegen haar clubgenoot Lammert de Vos. Ze won halverwege de partij een stuk en gaf dat voordeel niet meer uit handen. Het duel tussen Jancko Eelsingh, Ssv Mid Fryslan tegen Sven Broersma van DTK werd pas diep in het eindspel uitgevochten.  Een fraaie partij die gewonnen werd door Sven.
 
Jelmer Steenstra ook van Ssv Mid Fryslan, won reglementair wegens afwezigheid door ziekte van Yazan Alsafari. Tijdens middagpartij was er de reglementaire winst voor Lammert de Vos. Helaas voor Yazan, maar hij hoopt er maandag weer bij te zijn! Femke ging tijdens haar tweede partij na een spannend duel onderuit tegen Sven Broersma. Jancko Eelsingh zag het net even beter dan Jelmer Steenstra. Na twee ronden gaat DTK-schaker Sven Broersma met twee uit twee aan kop.

In de categorie C won debutant Duncan Klaren van Ssv Mid Fryslan beide partijen.
Christian Torensma van Ksc Philidor versloeg de Sneker Nemo Ding na een zinderend duel.