Selwin Keuning prolongeert zomer snelschaak titel
 
Eerste prijs Wytze Hulshoff: zomer rapidkampioen 2023
 
Traditie getrouw sluit de schaakclub Sneek de zomercompetitie af op de dinsdag voor de Sneekweek. Vorige week werd al duidelijk dat de rapidtitel Wytze niet meer kon ontgaan. Voorzitter Sybe vocht manmoedig tegen de aanstormende jeugd, maar zag elke week de afstand groter worden. Hains de Vries een trouwe bezoeker van deze zomercompetitie, zag zijn loyaliteit beloond met een zwaar bevochten derde plek.
 
Ook bij de snelschaak competitie, was ook al snel duidelijk dat Selwin Keuning de zomertitel zou opeisen. Hier en daar wat puntjes verliezend, maar toch regelmatig met een 100% score uit de strijd komend, was Selwin duidelijk te sterk voor het brede deelnemersveld.
 
Ondergetekende pakte de zilveren plak, die vorige week al veilig was gesteld. Verrassend is de derde plek: Wytze van de Zee eiste deze op en een terechte bronzen winnaar. Wytze zat regelmatig de Sneker eerste teamspelers dwars en snoepte elke week punten af van de op papier sterkere spelers. Deze verdienstelijke prestatie van Wytze maakte dat Gert net naast de prijzen greep.
 
Volgende week even rust, want dan zijn de meeste spelers ergens op het terras te vinden tijdens de Sneekweek.
 
Op 15, 22 en 29 augustus is er nog schaken voor de liefhebbers!
Het seizoen 2023-2024 begint op 5 september en we trappen dan af met de jaarlijkse ledenvergadering.
 
Iedereen is van harte welkom!
 
 
2023 8 1 eindstand snel