Met nog drie ronden te gaan wordt de strijd om het zomer eremetaal nog erg spannend. Selwin en Christian strijden om het goud, maar daarvoor moet Christian nog wel een inhaalslag doen: om het goud en daarmee de zomersnelschaak titel op te eisen moet hij (bij een gelijk aantal partijen) 6,5 punt goed maken op Selwin. Gezien zijn scores de afgelopen weken wordt dat nog een hele kluif.
 
De bronzen plak kent drie kandidaten. Jouke haalt net de rangschikking en daarmee de derde plek op dit moment. 
 
Om in aanmerking te komen voor een plek op de ranglijst moet een speler minimaal de helft van het aantal speelavonden mee gespeeld hebben, of de helft van het aantal gespeelde partijen van de speler met de meest gespeelde partijen. In dit geval komt Jouke net één speelavond te kort, maar hij heeft wel 50% van het maximaal aantal gespeelde partijen geschaakt. (de 111 partijen die Tjitze heeft gespeeld). De oplettende lezer ziet dus (tot nu toe)  zeven spelers in de tussenstand die voor de prijzen in aanmerking komen.
 
De andere twee kandidaten voor brons, Tjitze en Anne hebben een kleine achterstand op Jouke: hij moet zijn voorsprong van zo'n 3 punten op Anne en zo'n anderhalve punt op Tjitze zien te handhaven de komende weken.
 
Naast de strijd om de medailles werd er afgelopen dinsdagavond ook flink gestreden om de eer. De nieuwkomers Daan, Jacco en Mathijs hielden qua score elkaar aardig in evenwicht maar de verrassing deze avond was toch wel de eclatante overwinning van Daan op Tjitze. Laatst genoemde werd helemaal overspeeld in de opening en Daan wist dit keurig naar een vol punt te brengen. Chapeau!
 
Voorzitter Sybe liet zich overhalen om toch mee te spelen met de snelschakers. Hoewel hem het rapidschaak beter ligt, trok hij toch snelschakend ten strijde om de nieuwe talenten eens flink op de proef te stellen. Dick, onze trouwe gastspeler, wist de meeste medaille kandidaten in het nauw te brengen, maar die vermaledijde tijd brak hem toch regelmatig op. Samen met Hielke voeren zij de subtop aan.
 
Nog drie keer zomerschaak en dan zal op de eerste dinsdag in september het nieuwe seizoen weer van start gaan.
 
De borden en koffie staan klaar! We heten iedereen van harte welkom om even een potje te komen "skuuven" !
Aantekening 2021 08 11 213459