De wedstrijdleider van afgelopen dinsdagavond, Selwin moest naar een andere tabel grijpen om iedereen in te kunnen delen. Met maar liefst 17 belangstellenden deze avond werd zelfs een halve snelschaakcompetitie wat teveel van het goede.
 
Gelukkig was er ook belangstelling voor het rapidschaak en onze voorzitter Sybe nam Onno, Jesse en Daan mee naar de grote zaal om daar in alle rust een dubbele competitie onderling uit te spelen. Onno liet zien dat hij met wat meer tijd zijn mannetje staat en kwam met 4,5 punt uit 6 als winnaar uit de bus. Op de voet gevolgd door Jesse die als enige een vol punt pakte van de uiteindelijke winnaar.
Daan moet zijn draai nog vinden in deze schaak discipline en met alleen een mooie remise tegen de voorzitter moest hij de anderen voor laten gaan. 
 
Met deze vier rapidspelers werd het totaal aan snelschakers teruggebracht naar dertien spelers. Deze avond verschenen maar liefst zes eerste teamspelers en dat beloofde bij voorbaat al het nodige vuurwerk op de 64 velden.
 
Van deze zes bleef Selwin het koelste: met alleen maar een remise tegen Johnny liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over. Die gouden medaille kan hem haast niet meer ontglippen. Op eerbiedige afstand van twee punten volgenden Christian, Jouke en Anne die alleen van Selwin een "nul" kregen en onderling hier en daar de punten deelden. Vlak daarachter volgde Johnny die soms wat te royaal was naar eigen zeggen. Tjitze had echt zijn avond niet: alle partijen tegen zijn teamgenoten gingen, soms na verschrikkelijke blunders, verloren. 
Hiermee consolideerden Christian en Jouke hun respectievelijke zilveren en bronzen positie. Tjitze zag zijn claim voor die bronzen plek verder weg drijven terwijl hij Anne ziet naderen op slechts 5-duizenste procent...
 
Van de subtoppers bleef Wytse het meeste kalm Hij wist als enige punten af te snoepen van de eerste teamspelers en daarmee meldde hij zich vlak achter Tjitze aan die subtop. 
Van de nieuwkomers bleek Mathijs het meest standvastig. Met maar een halve punt achter "good old" Wytze van der Zee eindigen, is zeker verdienstelijk te noemen.
 
Zo tegen half elf kon de wedstrijdleider de eindstand van die avond opmaken. Oplettende lezers zien dat de procentuele score al in duizendsten wordt weergegeven: het gaat er om spannen de komende twee laatste rondes!
 
Na wat analyses en social talk werd er door acht spelers nog even "doorgeefschaak" gespeeld. Een variant waarbij de geslagen stukken mogen worden doorgegeven aan medespelers die naast elkaar zitten. Er is weinig fantasie voor nodig om voor te stellen dat deze variant totale chaos op de borden veroorzaakt, met hilarische taferelen voor de omstanders.
Na twee rondes chaos en jolijt werd de eindscore 7-1 voor het niet nader genoemde team. Het was natuurlijk om "des keizers baard", maar misschien gaat de schaakclub een heuse competitie organiseren komend seizoen. Wie weet!
 
2021 08 18 23 01 39 Zomerschaak 2021 Rapid tussenstand 17 08
 
 
2021 08 18 23 02 52 Zomerschaak 2021 Snelschaak tussenstand 17 08
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s