Recent Toegevoegd

 • rapidschaak
  14-08-2023
  Wedstrijden (Klasse 3A) RondeDatumThuisUitUitslag Ronde 1 16-09-2023 Sneek 1 Schaakwoude 1 - Ronde 2 07-10-2023 Staunton Groningen 1 Sneek 1 - Ronde 3 04-11-2023 Sneek...
 • rapidschaak
  02-08-2023
  Selwin Keuning prolongeert zomer snelschaak titel Eerste prijs Wytze Hulshoff: zomer rapidkampioen 2023   Traditie getrouw sluit de schaakclub Sneek de zomercompetitie af op de dinsdag voor...
 • rapidschaak
  26-07-2023
  Hoe werkt de stand van het zomerschaak ?   Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet een speler aan één van deze voorwaarden voldoen: 1.  Je hebt minstens de helft van het aantal...
 • rapidschaak
  26-07-2023
 • rapidschaak
  19-07-2023
 • More news...

Bezoekers

Today 300

Yesterday 459

Week 3569

Month 11117

All 379148

Currently are 18 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal.
Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 
Even leek het er op dat er geen laatste ronde zou gespeeld worden wegens te weinig deelname: Onno en Thiadrik moesten helaas afzeggen, maar gelukkig waren naast Jan Hans, Jelger, Daan en Teun present. Daarmee was het minimum aantal gehaald. Laatst genoemden boden stevig tegenstand aan Jan Hans, maar de routine door jarenlang te spelen gaf de doorslag. Met het volle pond kon Jan Hans de titel opeisen. De niet spelende Onno en Thiadrik nemen respectievelijk de zilveren en bronzen plek voor hun rekening.
 
Bij de snelschakers werd duidelijk dat Jouke was gewaarschuwd door het laatste verslag en verscheen ter plaatse om Christian een voet dwars te zetten. De eerste ronde met zeven spelers wist Christian iedereen voor te blijven met een score van 5 uit 6. Een half punt meer dan Jouke die op zijn beurt Anne en Selwin op een half punt achter zich hield. Voor de zilveren plek was dit halfje voor Christian niet genoeg. Minstens anderhalf punt voorsprong was nodig.
 
Na de eerste ronde schoven nog drie rapidschakers aan en daarmee werd de tweede ronde 9 partijen lang. Meer spelers , meer kans op meer punten moet Christian gedacht hebben...
De eerste partij was gelijk die tussen Jouke en Christian:  dit keer viel het in het voordeel uit van Jouke en daarmee werd het lastig voor Chris om die anderhalve punt voorsprong te pakken. Moedig bleef Christian strijden en terwijl concurrent nu wel eindelijk zijn Angstgegner (Anne) te pakken kreeg, moest Christian een half punt laten aan Gert.
 
Ondertussen onderstreepte Selwin nog eens dunnetjes waarom hij de kampioen is (9 uit 9) Jouke bleef in die tweede ronde het koelst: met alleen punt latende aan Gert (!) en Selwin eindigde hij met 7 uit 9 achter Selwin op de tweede plek. Deze twee rondes opgeteld laat zien dat beide kemphanen om de zilveren plek gelijk eindigden met 11,5 uit 15.
 
Jouke dus de zwaar bevochten zilveren plek en Christian dus de bronzen plek. Op enige afstand knokten Anne en Tjitze nog om de vierde plek maar Tjitze had zijn avond niet en scoorde onder zijn gebruikelijke niveau.
De aangeschoven rapidschakers weerden ook hier zich dapper en helaas wordt dapperheid niet uitgedrukt in punten anders zou een podiumplek zeker tot de mogelijkheden behoren!
 
De strijd is gestreden, het eremetaal is verdeeld. Volgende week geen schaken (85e Sneekweek) maar de 16e , 23e en 30e kan er nog vrij uit gespeeld worden. Op dinsdag 6 september start het nieuwe seizoen. Graag tot ziens!
2022 snel zomercompetitie eindstand
 
2022 rapid zomercompetitie eindstand

Schaak kalender

Geen activiteiten gevonden

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek