Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September weer van start!

Gastenboek

gildaln16
Hot galleries, daily updated collections
Scandal *** galleries, daily updated lists http://***girljapan.annettanorth.***erika.com/?priscila *** asain *** two in one cartoon *** directory free *** pictures college girls how to watch korean ***
zaterdag 03 december 2022
monaxv60
Dirty Porn P***os, daily updated galleries
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art http://videosass***.xblognetwork.com/?post-angelique free *** amateur hooker *** *** pink pussy *** teen *** archives you *** huge clits amateur *** baby sitter
zaterdag 03 december 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 71

Yesterday 620

Week 2705

Month 1406

All 266990

Currently are 56 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal.
Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 
Even leek het er op dat er geen laatste ronde zou gespeeld worden wegens te weinig deelname: Onno en Thiadrik moesten helaas afzeggen, maar gelukkig waren naast Jan Hans, Jelger, Daan en Teun present. Daarmee was het minimum aantal gehaald. Laatst genoemden boden stevig tegenstand aan Jan Hans, maar de routine door jarenlang te spelen gaf de doorslag. Met het volle pond kon Jan Hans de titel opeisen. De niet spelende Onno en Thiadrik nemen respectievelijk de zilveren en bronzen plek voor hun rekening.
 
Bij de snelschakers werd duidelijk dat Jouke was gewaarschuwd door het laatste verslag en verscheen ter plaatse om Christian een voet dwars te zetten. De eerste ronde met zeven spelers wist Christian iedereen voor te blijven met een score van 5 uit 6. Een half punt meer dan Jouke die op zijn beurt Anne en Selwin op een half punt achter zich hield. Voor de zilveren plek was dit halfje voor Christian niet genoeg. Minstens anderhalf punt voorsprong was nodig.
 
Na de eerste ronde schoven nog drie rapidschakers aan en daarmee werd de tweede ronde 9 partijen lang. Meer spelers , meer kans op meer punten moet Christian gedacht hebben...
De eerste partij was gelijk die tussen Jouke en Christian:  dit keer viel het in het voordeel uit van Jouke en daarmee werd het lastig voor Chris om die anderhalve punt voorsprong te pakken. Moedig bleef Christian strijden en terwijl concurrent nu wel eindelijk zijn Angstgegner (Anne) te pakken kreeg, moest Christian een half punt laten aan Gert.
 
Ondertussen onderstreepte Selwin nog eens dunnetjes waarom hij de kampioen is (9 uit 9) Jouke bleef in die tweede ronde het koelst: met alleen punt latende aan Gert (!) en Selwin eindigde hij met 7 uit 9 achter Selwin op de tweede plek. Deze twee rondes opgeteld laat zien dat beide kemphanen om de zilveren plek gelijk eindigden met 11,5 uit 15.
 
Jouke dus de zwaar bevochten zilveren plek en Christian dus de bronzen plek. Op enige afstand knokten Anne en Tjitze nog om de vierde plek maar Tjitze had zijn avond niet en scoorde onder zijn gebruikelijke niveau.
De aangeschoven rapidschakers weerden ook hier zich dapper en helaas wordt dapperheid niet uitgedrukt in punten anders zou een podiumplek zeker tot de mogelijkheden behoren!
 
De strijd is gestreden, het eremetaal is verdeeld. Volgende week geen schaken (85e Sneekweek) maar de 16e , 23e en 30e kan er nog vrij uit gespeeld worden. Op dinsdag 6 september start het nieuwe seizoen. Graag tot ziens!
2022 snel zomercompetitie eindstand
 
2022 rapid zomercompetitie eindstand

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek