Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  06-05-2021
  Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is...
 • Onlineschaak
  28-04-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  22-04-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • online schaak
  17-04-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • Onlineschaak
  10-04-2021
  Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess. Let...
 • More news...

Bezoekers

Today 44

Yesterday 156

Week 44

Month 1288

All 154835

Currently are 13 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess: https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is een (gratis) account nodig op Lichess.

De link van de teambattle zondag 21 juni: https://lichess.org/tournament/uvDrYO7F . Hiervoor is lidmaatschap van Schaakclub Sneek op Lichess nodig. Zodra je lid bent van deze club kun je je direct aanmelden voor het toernooi (en daarna veilig het tabblad sluiten). Als er ergens in het proces problemen zijn, laat dan vooral weten. Aanmelden kan de hele week door.

Laat ik beginnen met het slechte nieuws. Na de komende twee teambattles (21 en 28 juni) gaan de teambattles in zomerstop. Volgens de organisatie moest ‘’dat wezenloze gemuis achter een schermpje ook maar weer eens klaar zijn’’.

Verder zal het goede nieuws de leden van de Whatsappgroep niet ontgaan zijn: Sneek is kampioen van de derde klasse in de zondagse teambattles. Wat daaraan voorafging is, ook voor de neutrale kijker, een waar spektakel. De klasse lag de hele avond bijzonder dicht bij elkaar, maar het leek heel lang dat we niet in de buurt zouden komen van die eerste plek.

Het begin was namelijk vrij matig voor het team, een aantal spelers moest duidelijk nog even in het ritme komen. Het gevolg was dat we na een half uur rond de vijfde plek hingen en na ruim een uur stonden we zelfs op plek zeven, niet ver van de degradatiezone af.

Toen gingen er ineens heel wat turbo’s aan. Murk65 verloor slechts een van zijn laatste acht partijen, schrambo won zijn laatste vijf partijen, cpkuitert zeven en ikzelf zelfs de laatste negen. Gevolg was dat we met twintig minuten te gaan ineens bovenaan stonden, hoewel de marge op de nummers 2 en 3 slechts een punt was. Alle eindspurts bleken echter voldoende te zijn en uiteindelijk kropen we naar een voorsprong van negen punten op het einde.

Tekenend voor deze prestatie is ook de gemiddelde TPR van ons team. Met een gemiddelde rating wisten we een gemiddelde ratingprestatie van maar liefst 1993 te halen, wat over zo veel partijen een geweldige prestatie is. Via deze weg wil ik dan ook nog mijn teamgenoten @cpkuitert, @schrambo, @Mudshark, @murk65, @Arrthew90cp, @ikbennemo, Grutsk, Erwin1963 en zeehek feliciteren en bedanken!

1406Uitslag

Volgende week zijn de regels enigszins veranderd, aangezien de tweede klasse is opgesplitst in een tweede en nieuwe derde klasse. Wij komen dan ook opnieuw in de derde klasse terecht, maar wel met aanzienlijk sterkere tegenstand:

Winterswijk/Suedlohn (vorig jaar 2e klasse KNSB, kan een heel blik Duitsers opentrekken)
Purmerend (2e klasse, vorig jaar 1e klasse KNSB)
Groninger Combinatie (Meesterklasse)
Waagtoren (Top 2e klasse)
Delft (1e klasse)
LOS (Was als SISSA 2 1e klasse)
Promotie (3e klasse, maar wel met 2 titelhouders)
Amersfoort (2e klasse) en
SOPSWEPS’29 (2e klasse)

Hoewel misschien technisch gezien niet, vind ik dat we dit wel promotie mogen noemen. Ook van belang is dat nu de punten van de eerste 8 spelers tellen, in plaats van 6. Wat betekent dit? Het betekent dat we volgende week zo sterk mogelijk en met zo veel mogelijk spelers moeten aantreden. Iedereen die ons wil vertegenwoordigen is van harte uitgenodigd!

 

 
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek