Gastenboek

Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • Interne competitie
  03-11-2021
    Uitslag Ronde 7                 1 Selwin Keuning  -  Jan Hans de Jong 1 - 0 2 Tjitze...
 • Interne competitie
  27-10-2021
    Uitslag Ronde 6                 1 Anne Kloosterman  -  Matthijs van der Grijp 1 - 0 2 Jesse...
 • Competities
  25-10-2021
  Speeldata 2021-2022 datum 7 september 2021 A.L.V. 14 september 2021 1e intern 18 september 2021 KNSB Sneek 1 - Assen 1 21 september 2021 2e intern 28 september...
 • More news...

Bezoekers

Today 49

Yesterday 99

Week 256

Month 809

All 183527

Currently are 13 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Met nog drie ronden te gaan wordt de strijd om het zomer eremetaal nog erg spannend. Selwin en Christian strijden om het goud, maar daarvoor moet Christian nog wel een inhaalslag doen: om het goud en daarmee de zomersnelschaak titel op te eisen moet hij (bij een gelijk aantal partijen) 6,5 punt goed maken op Selwin. Gezien zijn scores de afgelopen weken wordt dat nog een hele kluif.
 
De bronzen plak kent drie kandidaten. Jouke haalt net de rangschikking en daarmee de derde plek op dit moment. 
 
Om in aanmerking te komen voor een plek op de ranglijst moet een speler minimaal de helft van het aantal speelavonden mee gespeeld hebben, of de helft van het aantal gespeelde partijen van de speler met de meest gespeelde partijen. In dit geval komt Jouke net één speelavond te kort, maar hij heeft wel 50% van het maximaal aantal gespeelde partijen geschaakt. (de 111 partijen die Tjitze heeft gespeeld). De oplettende lezer ziet dus (tot nu toe)  zeven spelers in de tussenstand die voor de prijzen in aanmerking komen.
 
De andere twee kandidaten voor brons, Tjitze en Anne hebben een kleine achterstand op Jouke: hij moet zijn voorsprong van zo'n 3 punten op Anne en zo'n anderhalve punt op Tjitze zien te handhaven de komende weken.
 
Naast de strijd om de medailles werd er afgelopen dinsdagavond ook flink gestreden om de eer. De nieuwkomers Daan, Jacco en Mathijs hielden qua score elkaar aardig in evenwicht maar de verrassing deze avond was toch wel de eclatante overwinning van Daan op Tjitze. Laatst genoemde werd helemaal overspeeld in de opening en Daan wist dit keurig naar een vol punt te brengen. Chapeau!
 
Voorzitter Sybe liet zich overhalen om toch mee te spelen met de snelschakers. Hoewel hem het rapidschaak beter ligt, trok hij toch snelschakend ten strijde om de nieuwe talenten eens flink op de proef te stellen. Dick, onze trouwe gastspeler, wist de meeste medaille kandidaten in het nauw te brengen, maar die vermaledijde tijd brak hem toch regelmatig op. Samen met Hielke voeren zij de subtop aan.
 
Nog drie keer zomerschaak en dan zal op de eerste dinsdag in september het nieuwe seizoen weer van start gaan.
 
De borden en koffie staan klaar! We heten iedereen van harte welkom om even een potje te komen "skuuven" !
Aantekening 2021 08 11 213459
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Agenda

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek