Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September tot nadere aankondiging niet door

Gastenboek

Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019
Bestuur
Sponsordag voor de jeugd
Zaterdag vanaf 11.00 uur staat er een stand van de Schaakclub Sneek in de Poiesz winkel aan het Boschplein te Sneek. We proberen weer zoveel mogelijk muntjes binnen te halen. Komt allen en spaar mee voor de jeugd!
vrijdag 22 maart 2019
Bestuur
De schaakjeugd doet mee aan sponsoractie Poiesz
In februari start Poiesz met de jeugdsponsor actie. De schaakclub Sneek is dit jaar ingeloot om mee te mogen doen! Dat wordt weer muntjes sparen voor de jeugd van de schaakclub! Binnenkort volgt er meer nieuws
vrijdag 18 januari 2019

Recent Toegevoegd

 • Bestuur
  09-06-2021
    Schaakvrienden, afgelopen dinsdag 8 juni hebben we een mooie avond gehad.   Mededelingen van de voorzitter, financiële uiteenzetting van de penningmeester en het nodige vraag en...
 • Bestuur
  31-05-2021
    Beste schaakvrienden, zoals eerder gemeld willen we vóór de zomervakantie bij elkaar komen in onze vertrouwde locatie.   Deze vergadering zal een informeel karakter hebben en zal...
 • Bestuur
  17-05-2021
   Beste schaakvrienden,   dat het schaakseizoen 2020-2021 als verloren mag worden beschouwd zal wel duidelijk zijn.   Maar in september hopen we weer volop los te kunnen gaan....
 • Onlineschaak
  14-05-2021
  Voor het eerst sinds lange tijd begin ik mijn verslagen niet met een bijna smekende uitnodiging aan iedereen om mee te doen. De reden hiervoor was al bekend. De teambattle van afgelopen zondag was,...
 • Onlineschaak
  06-05-2021
  Aanstaande zondag is de laatste teambattle! Om mee te doen is het nodig om lid te worden van Schaakclub Sneek op Lichess. Dat kan via de link https://lichess.org/team/schaakclub-sneek . Hiervoor is...
 • More news...

Bezoekers

Today 30

Yesterday 132

Week 162

Month 2117

All 160116

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Afgelopen clubavond bereikte ons de onheilstijding dat Wim Ykema zijn pen neerlegt na een lang redacteurschap voor het Tuunhek. Ik snap best dat de inkt een keer opdroogt en de inspiratie uitblijft na vele verrassende, inspirerende en vooral humoristische stukjes over schaken en veel meer. Maar het blijft jammer. Alleen Jan Hein Donner heeft denk ik meer stukjes over schaken geschreven.

Nu zag ik onlangs op tv dat sommige Olympiers geridderd werden voor hun prestaties op het ijs of in de sneeuw. Knap natuurlijk, 100m slalommen op een plankje om een paar vlaggetjes. Maar zeg nu zelf dit valt natuurlijk in het niet bij de arbeid die Wim al die jaren geleverd heeft.

Bij deze wil ik dan ook voorstellen een commissie in te stellen die er voor zorg draagt dat bovengenoemd heerschap zal worden voorgedragen voor een lintje. Dat het de koningin moge behagen deze onderdaan te onderscheiden en hem het lang verwachte kleinood op te spelden. Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw lijkt me wel wat. De commissie benoemt tevens een begeleidingsteam die op zijn beurt weer zorgt dat hij een onvergetelijke dag mag beleven.

Ik denk hierbij aan ontbijt op bed, even langs de selectie van Cambuur, daarna met de limousine naar Den Haag alwaar een uitgebreide lunch op het programma staat. Hierna zal het gezelschap zich gereedmaken voor een bezoek aan Hare Majesteit. Na de feestelijkheden volgt een exquise diner in een Michelin restaurant waarna de terugreis naar 058 volgt. Uiteraard draagt de club zorg voor alle kosten. Mocht het finaal uit de klauwen lopen dan gaan we gewoon met de pet rond.

Hoe lijkt je dit Wim?

Nu even over het onvolprezen Tuunhek. Door het wegvallen van Wim’s stukjes en columns dreigt het verval en verloedering in te treden. Welnu beste schaakgenoten te alle tijde dient er voor gewaakt te worden dat dit niet zal gebeuren. Mijn idee is het volgende:

Om de levendigheid en originaliteit te waarborgen lijkt het me leuk om wekelijks een bijdrage te ontvangen van een ander lid. De laatste columnist bepaald wie het volgende stukje gaat schrijven. Het hoeft niet hoogstaand of literair te zijn. Ook een gedicht of schaakpuzzel is welkom. Plagiaat is niet toegestaan. Twijfelaars kunnen bij ondergetekende een spoedcursus voor een billijke prijs volgen. Op verzaken of weigering volgt zonder pardon royement.

Laat dit stukje de eerste zijn in een lange reeks. Ik geef mijn pen gaarne door aan voorzitter Dirk Schild.
 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

zoek