Gastenboek

tiaeg2
New super hot photo galleries, daily updated colle
New ***y website is available on the web http://beach.kearny.energy***y.com/?vanessa 100 free long *** clip survivor ozzzy *** video *** video without javascript imogen *** tape asian size queens ***
woensdag 03 augustus 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 14

Yesterday 260

Week 561

Month 2441

All 226697

Currently are 30 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

 mudh.jpgmudh.jpg

Nick Bijlsma is kampioen van de schaakclub Sneek. Hij de jongste kampioen ooit. (Yge Visser was al 20). Dat is niet nicks. Kunnen we deze unieke prestatie vergelijken met iets.


 

Nick heeft, zoals velen, op internet een bijnaam, nickname genoemd. Hij heeft  ‘Kramnick’ gekozen. Dat lijkt me een beetje overmoedig voor zo’n verder bescheiden jongen. We moeten iets anders zoeken.


In ieder geval niet met de Amerikaanse nickel, een waardeloos muntje van 5 cent.


In Nederland hebben we Nick en Simon, een zangduo waar niemand mee geassocieerd wil worden. Als je wat verder kijkt hebben we de zangeres van Fleetwood Mac, Stevie Nicks. De naam zegt het al. Al beter in de buurt komt Nick Cave, maakt prachtige muziek maar niet speciaal genoeg.


Jack Nickolson? Kijk daar heb je iets goeds. Maar om die gemene kop aan onze vriendelijke Nick te koppelen gaat ook weer te ver.


Vroeger had je president Richard Nickson, bekend om het Watergate (Waterpoort!) schandaal. Een man met een zeer twijfelachtige reputatie en dus ook niet geschikt.


Nog eerder, in de 15e eeuw was er ene Nickolas Copernickus. Dubbel goed!. Een geleerde en astronoom. Deze Nick veranderde de inzichten in ons zonnestelsel drastisch. Tot dan dacht men dat de zon om de aarde draaide en niet andersom. Een vergelijkingwaardig persoon dus. Tot ik las dat in die tijd alle namen in het Latijns geschreven werd. De beste man heette echt Mikolaj Kopernigk. Tja, dan houdt het op.


De schaker Nick de Firmian is grootmeester, 3x kampioen van Amerika en groot openingenkenner. Leuk allemaal, maar onze Nick heeft over niet al te lange tijd een hogere rating dan de Firmian ooit gehad heeft.


Toen ik klein was deden we eerst suiker, dan een scheut koffiemelk in een glas. Gazeuse (cola kan ook) erbij, goed roeren en opdrinken maar. Het was nog lekker ook. Spoetnick noemden ze dat.


Een bruisend drankje, met een verrassend goede smaak. Genoemd naar de Russische ruimteraketten die tot grote hoogten reikten.
Ja, ik denk dat dit de beste vergelijking is.


Proost.

 

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek