Gastenboek

tiaeg2
New super hot photo galleries, daily updated colle
New ***y website is available on the web http://beach.kearny.energy***y.com/?vanessa 100 free long *** clip survivor ozzzy *** video *** video without javascript imogen *** tape asian size queens ***
woensdag 03 augustus 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 4

Yesterday 260

Week 551

Month 2431

All 226687

Currently are 19 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

 

 

 

mudh.jpgmudh.jpgIn mijn vorige stukje had ik een grote bek en zei dat ik hoopte dat Spanje zou winnen, maar toen de wedstrijd begon was ik natuurlijk toch voor Nederland, ondanks de belachelijke bandjes.

Het was geen sprankelende pot. Spanje was iets minder slecht en won terecht. Voetbal is eigenlijk een zielig spelletje.

 

 De uitslag is zo toevalsafhankelijk, dat één gelukkig moment vaak beslissend is. Robben had moeten scoren, Villa had moeten scoren maar het gebeurde niet.

De hele wereldpers vond Nederland slechter en het Spaanse doelpunt mooi.
Alleen in Nederland is het de schuld van de scheidsrechter. ‘Het was buitenspel’, ‘het was een hoekschop voor Nederland geweest zodat de beslissende aanval nooit plaats had gevonden’, ‘de rode kaart was onterecht’, enz., enz.

Tja, dat heb je met een scheids die niet  alles kan zien. Als er elektronisch toezicht was geweest, dan was het allemaal niet gebeurd. Dan was Nigel de Jong er na zijn karatetrap al uitgestuurd in de eerste helft  en hadden we nooit een verlenging gehad.

Wat is schaken dan een verademing.  Wij gebruiken tenminste wel elektronische middelen. Het is ondenkbaar dat in belangrijke wedstrijden nog een oude ‘echte’ klok met wijzertjes gebruikt wordt. Van begin tot eind is het zuiver en niet afhankelijk van toevalligheden.

Eigenlijk zou er in elk stuk nog wel een sensor moeten zitten, zodat men kan nagaan of een stuk is aangeraakt of niet. Want over dit punt wordt nog wel eens een conflict geboren.

Schaken is de meest objectieve sport die er is. Voetbal de minst objectieve.

We hebben het voetbal weer gehad. Nog 2 dagen en niemand praat er meer over. We richten nu ons nu op het wielrennen, waar Robert Gesink eindelijk weer eens Nederlands succes mogelijk maakt. Wielrennen is ook veel mooier, ondanks de doping, dan voetbal. Man tegen man. En zo hoort het.


P.S. Lof voor Bommel, Mathijssen, Heitinga en Bronckhorst die geen bandje omhadden. En jammer dat Duitsland 3e geworden is.  Dat ik onze Duitse vriend ‘Zwijnbeklimmer’ een andere voornaam had gegeven viel niemand op. Maar ik kon het niet laten, het kwam zo mooi uit. 
 

 

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek