mudhHet gaat niet goed met Sneek. Toen ze me een paar manden geleden vroegen of ik eventueel in het 1e wilde spelen, zei ik "liever niet, ik speel liever in het 2e. Bovendien zijn er spelers die er meer voor in aanmerking komen. Maar ik ben natuurlijk altijd beschikbaar voor welk team dan ook.".

Daarmee was de kous wel af, dacht ik. Maar nee, ik werd toch opgesteld. Dat is een teken van armoe, als ze een oude man weer nodig hebben, terwijl er zoveel talent is op de club. Al die jonge spelertjes moeten groeien. Ik groei niet meer. Tenminste, wel in de breedte, maar niet in schaakkracht.

Ok, na jaren ben ik dus een herintreder. Om een versterking te kunnen zijn, heb ik me in ieder geval voorgenomen meer te spelen dan de 13 potjes van vorig seizoen. En een beetje spectaculairder spelen. Gewoon knallen. Dat laatste is nog niet gelukt. Zelden heb ik zo'n afgrijselijke droge opening gespeeld als afgelopen zaterdag. Na te spelen bij het wedstrijdverslagje. Op eigen risico. Te walgelijk voor woorden. En als beloning won ik ook nog. Ik beloof dat dat niet weer zal gebeuren.

ALs muziekje, 'Reinforcements' van Sparks. Het zal nog moeten blijken.