Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 0

Yesterday 93

Week 195

Month 1987

All 188085

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

mudhIn de laatste ronde van het Haagse Bluf-toernooi is het tot een botsing gekomen tussen twee spelers.

Er waren eerder al wat spanningen bij dit schoolkampioenschap. Wedstrijdleidster  Greet Verbied  wist steeds escalatie te verkomen, nu lukte dat niet meer.

Het begon allemaal al voor aanvang van het toernooi. Er waren grote twijfels over de kampioen van de Masli-school, Ger Wrederlist. Er gingen geruchten dat hij niet eerlijk aan zijn titel gekomen was. Hij zou vals gespeeld hebben tegen de kampioen van vorig jaar, Ali de Boer-Kaverbod  en  het grote jeugdtalent Mo Slim. Omdat hij beslist niet met zwart wilde spelen had hij de wedstrijdleider omgekocht en de kleuren laten verwisselen.

Bewijzen waren er echter niet en zo moesten de andere deelnemers Ger Wrederlist gedogen.

In de  eerste helft van dit toernooi had Ger zich al laatdunkend uitgelaten over het Grieks Gambiet van Mart.  Het geofferde materiaal zou je bij goed tegenspel nooit meer terugzien vond hij. Mart bewees steeds het tegendeel door met de vele Griekse varianten succes te behalen.

Gister moesten beide kemphanen dus tegen elkaar. Er werd niet verwacht werd dat het Grieks op het bord zou komen.  Ger, had al met veel bravour aangekondigd  dat hij 1. b4 , (ook wel Orang Oetang genoemd) zou gaan spelen, een gepaste zet voor zijn tegenstander, zo vond hij. Hij durfde dat kennelijk toch niet aan. Hij speelde gewoon 1. e4. Wederom een provocatie die het grieks gambiet toelaat.

Al meteen na 1. e4  reageerde Mart verbaal met de opmerking dat hij hem een aap had genoemd. Ger reageerde glimlachend dat hij dat niet zo gezegd had. Dat was ook zo, maar de bedoeling was natuurlijk duidelijk.

Na elke zet vlogen de hatelijke opmerkingen over het bord. Ze maakten elkaar uit voor Laffe hond en flapdrol.  Ger noemde het Grieks een achterlijke opening. Weer zo’n vervelende opmerking met duidelijke bijbedoeling.  “Je bent zelf achterlijk”  was het enige dat Mart terug kon zeggen. “Doe normaal”, “doe zelf normaal” en zo ging het maar door.

De wedstrijdleider greep niet in, tot verbazing van de andere spelers. Met name de spelers John Beco en Remie Moreel ergerden zich aan Wrederlist. Ze beklaagden zich bij wedstrijdleidster Verbied.  Wrederlist zag dat, en betitelde beide jongens als likkende schoothondjes van Greet.

Dat ging te ver! Eindelijk werd er ingegrepen. Beide Jongens werden door Greet bij de oren genomen en uit de zaal verwijderd, onder luid applaus van de anderen. Dat had natuurlij veel eerder moeten gebeuren. Alle klokken werden stilgelegd en het toernooi werd tot nader order stilgelegd.

Inmiddels zijn beide heren geschorst. De toernooileiding liet weten dat dergelijk kinderachtig gedrag op een kleuterschool misschien getolereerd wordt, maar op een middelbare school niet gepast is.

Remie Moreel werd als winnaar uitgeroepen van het kampioenschap. John Beco kreeg de poedelprijs, vanwege zijn schlemielige nederlaag tegen Ger Wrederlist.

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek