bom

Vorige week zondag was er paniek in Leeuwarden. Er dreef een bom in de grachten. Even schrok ik, maar ik zag aan de foto meteen dat het Arnaud niet was, die kamt zijn haren goed.
De burgemeester haalde alles uit de kast. EOD, brandweer, politie. Binnenstad werd afgesloten. Kortom groot alarm.
Hoe dom kun je zijn. Op 1 april drijft een ZEEmijn (het leek ook niet op Wytze) in de gracht…..

Dan is het wel heel naïef om dat serieus nemen. Blundertje.

Afgelopen dinsdag speelde Tjeerd tegen Alec. Tjeerd ging even de speelzaal uit en toen hoorde iedereen hem brullen: “dom, dom, dom”. Tjeerd had een slechte zet gedaan die een pion kostte. Op het moment dat hij zette, zag hij de blunder. Een bekend verschijnsel. In zo’n situatie moet je natuurlijk niets laten merken aan de tegenstander en stoïcijns achter het bord blijven zitten. Waarschijnlijk had Alec zonder Tjeerd zijn geuite frustratiekreet het ook wel gezien, maar misschien is hij pas gaan kijken wat er nou zo dom was aan de zet van Tjeerd. Inderdaad Tjeerd: dom, dom, dom.

Bij de vorige KNSB wedstrijd ging de mobiel van mijn tegenstander af. Dat gebeurd regelmatig, maar in dit geval werd hij niet gebeld door iemand anders, maar door zichzelf! Hij had de telefoon per ongeluk zichzelf laten bellen. Dom in het kwadraat.

Vorige week ging het mobiel van Eelke Heidinga af tijdens de KNSB wedstrijd. In zijn naast de tafel staande tas. Dom. Maar niemand ondernam actie. Eelke deed, zoals hij alleen kan,  alsof zijn neus bloedde, moffelde later stiekem zijn tas weg en kon gewoon doorspelen. Slim, maar dom van de tegenstander en scheidsrechter.

En zo kun je wel doorgaan met domme dingen. De mens is daar erg goed in.

Ter compensatie van al die domheid, lees ik de Donald Duck. Kwik, Kwek en Kwak zijn altijd slim!! Heerlijk is dat. Tenminste, dat dacht ik. Totdat ik onderstaande omslag zag. Zelfs de drie neefjes ontkomen niet aan de domheid van de tekenaar.

kwik