Als je met de auto van Zwolle naar Heerenveen op de A32 rijdt, zie je ergens bij Steenwijk een paar schaakstukken in een treurig landschap staan. Het is een grote vlakte, de schaakstukken staan er verloren bij. Op een groot reclamebord staat de slogan "Bedrijventerrein Eeserwold, 'n Meesterzet".

eeserwold

Ondanks deze mooie slogan, wil het waarschijnlijk niet erg lukken om bedrijven te lokken. Er staat één kantoor, de rest van de vlakte is leeg. En dat is al tijden zo.

Sneek ging vorig jaar ook een toplocatie zoeken voor de club. Dat lukte. De Eekmolen, 'n meesterzet.

Helaas, net als bij het bedrijventerrein lokte het niet veel bezoekers. De opkomst op de clubavonden was bedroevend. Van het eerste team kwamen er maar 2 trouw op de clubavond. En ook de rest (waaronder ikzelf) kwamen vaker niet dan wel.

Waar lag het aan? Moeilijk te bepalen. Iedereen heeft zijn eigen legitieme redenen om te verzaken. 

Komend seizoen zitten we weer op een andere locatie. Het geheel ziet er m.i. veel beter uit. Oogt ruimer, nieuwer en frisser. Een mooi plekje om de schaakaktiviteiten weer een boost te geven!

Het hele eerste team heeft al aangegeven op de clubavonden te verschijnen.  Ik verwacht dit jaar weer een echte interne competitie met  2x zoveel partijen als vorig jaar. Voor degene die klaar zijn is er in een nazitcompetitie bij de bar bedacht, zodat spelers niet direct naar huis gaan en nog gezellig blijven zitten. En zo hoort het!  Serieus schaken en daarna gezellig met elkaar wat vluggeren en ouwehoeren!

Oude Dijk 15? 'n Grootmeesterzet!