Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Er zijn nu steeds 4 deelnemers voor Sneek, daarmee redden we het niet.  Dus doe mee!! Zondag 23 januari is de teambattle...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 75

Yesterday 114

Week 304

Month 2897

All 188995

Currently are 16 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

mudsharkEr zijn op het internet ontelbaar veel sites over schaken. Tik chess in bij google en je krijgt 8,5 miljoen hits. Schaak levert 124000 hits op. Dat is ook al genoeg voor de rest van je leven.

De meeste sites zijn minder interressant. Alle clubsites zijn voor een beperkt publiek. En alle verkoopsites zijn ook niet zo interessant, tenzij je nieuwe stukken of borden nodig hebt.

Sites waar iets te leren valt, daar is het leuk om te kijken wat ze te bieden hebben.

Een hele mooie is CHESSTEMPO.com.

Deze site biedt heel veel informatie en leermogelijkheden.

Wat al heel mooi is, is dat je als taal nederlands kan kiezen. Nu zal engels niet zo’n probleem zijn voor de meesten, maar als het in je eigen taal kan, is dat altijd prettiger. Niet alles wordt trouwens getoond in het nederlands, er blijven zo hier en daar engelse teksten te lezen.

De site is in principe gratis. Je kan je aanmelden met een gebruikersnaam en wachtwoord.  Daarmee kun je dan je ratings bijhouden. Sommige onderdelen kun je beperkt gebruiken, tenzij je (een gering) bedrag betaald. Maaqr zonder betaling kun je er al genoeg plezier beleven.

Onder het menu schaaktrainingen  zitten een paar heel leuke mogelijkheden.

Ten eerste kun je kiezen voor Schaaktaktiek. Je krijgt een stelling voor je kiezen waarbij je de winnende voortzetting moet raden.  Hoelang je er over doet maant niet uit, als je de beste zetten maar doet. Hier wordt een rating bijgehouden.

Je kan ook nog de optie blitz kiezen. Dan is tijd wel belangrijk. Hoe sneller hoe meer rating je verdient.

Een andere optie is eindspelen. Hier kun je specifiek eindspelkennis testen. Hier zijn 2 opties, standaard om het eindspel tot winst te leiden en theorie waarbij de meest efficiente oplossing gevonden moet worden.   

De  3e mogelijkheid is Guess the move. Hier kun je een hele partij naspelen en bij elke zet de goede voortzetting kiezen. Ook leerzaam en leuk.

De site biedt nog veel meer mogelijkheden zoals een enorme partijendatabase, waar bijv. zelfs onze interne koploper Wytse Wiersma in te vinden is!

Voor de ratingen lijkt het me leuk om de gebruikersnamen van andere clubleden te weten. Kunnen we zien wie het beste is. Mijn handle is mudshark. Wie volgt?

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek