Ik kwam vandaag een raar bericht tegen op de BBC site. Het bericht gaat over Gaioz Nigalidze (kampioen van Georgie) die de boel opgelicht had. Hij speelde ineens veel beter dan verwacht werd.

In de wc was een smartphone verstopt. Die raadpleegde hij wel erg vaak. En dat valt natuurlijk op. Er hangt hem een schorsing boven het hoofd. Het bericht is hier te vinden: http://www.bbc.com/news/world-europe-32294465

Tot zover, behalve het bedrog,  niets vreemds. Nu komt het. Het was gebeurd in de zesde ronde bij  een open toernooi in Dubai, waar hij speelde tegen de Armenier Tigran Petrosian.

Tigran Petrosian? Die is toch al lang dood? Even googelen dus. En inderdaad, Petrosian schaakt niet meer sinds hij in 1984 overleed.

Gelukkig kan je ook op wikipedia vinden dat er nu een andere Tigran Petrosian is, geen familie, maar iemand met dezelfde achternaam, wiens vader hem bewust de voornaam Tigran gaf (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Tigran_L._Petrosian).

Wat onwaarschijnlijk lijkt, heeft meestal een simpele logische verklaring. 

Toch wordt het nog vreemd. Eigenlijk meer grappig. Het bericht van De BBC site hierboven, kwam ik eerst tegen in de Russische versie. Die taal ben ik niet machtig. Google wel. Met google translate kun je de site dus vertalen in de taal die je maar wilt.

En dan krijg je prachtige kromme zinnnen!
Drie jaar schorsing wordt ineens 15 jaar.
Gluren in de telefoon
Bedreigt een schorsing voor het vreemdgaan!
Een toiletruimte die ontdekt wordt door een telefoon.

telefon

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s