Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September weer van start!

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 337

Yesterday 561

Week 1544

Month 898

All 291242

Currently are 21 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ronde 4: 26 November 2005: Philidor 3 - Sneek 1 5-3

We geven het toe

foto's van oud Sneker Eelke Heidinga hier, verslag uit L'den hier

Ok, we geven het vanuit Sneek toe: de reserves van Philidor zijn sterker dan ons. Vorig jaar won het eerste achteloos van hun 2e, en het jaar daarvoor was zelfs ons 2e nog te sterk voor de mannen van het eerbare reserveteam uit Leeuwarden. Maar tijden veranderen voortdurend.

Zaterdag was het Philidor 2 - Sneek 2 en Philidor 3 - Sneek 1.

Nu schijnt het in de hoofdstad zo te werken dat men de gezellige mensen in het derde heeft ondergebracht en ze heeft laten brandmerken door ze het hele seizoen met een zwart shirt met bijbehorende dubieuze teksten voor lul te laten lopen. Maar...., gezellige mensen hoeven niet per sé beter te schaken, want de relatief beteren waren gelijkmatig over het 2e en 3e verdeeld.

Sneek 1 speelde als koploper uiteraard (never change) in z’n vaste opstelling. Maar, Philidor had flink gehusseld en had de boel op overigens interessante wijze op ons aangepast, tactische opstelling, de ratten! Bv, Eelke helemaal aan het 2e bord met wit tegen Jouke, een poging om remise te maken? De degelijke Van Popta tegen houthakker Tjitze, de immer nuchtere Oene Schriemer tegen Renske, Egbert Wind mocht het tegen mij opnemen, de vorige keer had ik pijnlijk van hem verloren… slimme jongens.

En hoe ging het? Misschien zat mn vorige idiote partij nog vers in het geheugen, want Tomkov rende als een kip zonder kop op Egbert’s toch wel stalen verdediging af, kreeg een paar klappen en droop beschaamd na 16 zetten (Egbert speelde overigens foutloos) de zaal uit. Ik kreeg dus om een uur of 3 een palmpje aangeboden van Egbert, en aangezien ik geen maat kan houden… weet je het wel.

Voldoende tijd om mn kunstwerkje aan iedereen, of ze wilden of niet, als een soort verwerkingstherapie te laten zien. Ondertussen had Renske ergens verloren van Oene, Christian won om een of andere reden alweer (honderd procent meneer) van Winkel, Jan Lootsma raakte een kwal kwijt tegen Marcel Vermaat en ging nog mat ook. Dat is 3-1 voor the men in black en dat bleef het lange tijd.

Toen Tjitze zich na een paar onnauwkeurigheden mat liet zetten tegen Van Popta begonnen de rekenkundigen zich toch wel enige zorgen te maken, maar 4-4 zou er eventueel nog in kunnen zitten.

Anne wilde remise aannemen tegen Bakema, maar moest van hogerhand doorpielen, en verrek hij draaide een wat minder eindspel om tot een pluspion- toreneindspel en won dit strak. 4-2.. Een knappe prestatie.

Jouke ging ondertussen dan toch winnen van Eelke. Een stuk tegen 2 niet ongevaarlijke pionnen. Hij hield een pionnetje over, had kunnen afwikkelen naar KLP – K eindspel, maar koos gelukkig voor hem (en tot teleurstelling van de meute rond het bord) voor de meest directe oplossing. Zn sterkte in dergelijke stellingen bleek wel bij de post mortum met een paar zeer geïnteresseerde cracks, toen hij elke door hun remise-geachte stelling op tempo wist te winnen. 4-3. Het is al eerder gezegd, maar: laat Jouke maar skuuven.

Maar ja...alles goed en wel maar, nu moest Johnny een zware stukken eindspel winnen. Ja, hij liet ergens een diep verborgen winst liggen, met 2 pionnen minder wil je natuurlijk niet afwikkelen naar een pionneneindspel en dat kwam er helaas wel van. 5-3 verlies!

Omstreeks rond dezelfde tijd viel de beslissing bij Philidor 2 – Sneek 2, toen bij een 3,5-3,5 stand Douwe van der Meulen na een (op voorhand al) interessante partij de vlag moest strijken tegen Maarten Etmans.

Of het door de drank kwam of niet, ik heb me prima vermaakt in het Kalverdijkje. Mooi zaaltje, mooie bar, mooie analyseruimte, mooie rookplek, aardig personeel, aardige mensen, mooie stad.

Dan nog maar een paar “gehoord”:

“Hee, hoi Tjitze....” “…………………” “…..ja, toe maar! Ik weet wel wat je wil zeggen!” (en hij kijkt schuin naar achter waar RY glimlachend staat, verloor hij van dinsdag) “Huh, oh.. nee ik wilde zeggen… jammer van Heerenveen he?”

“druk vandaag” “ja, als je verliest valt het in ieder geval niet erg op”

EH is van plan een foto van ons te maken, ik tik een stomverbaasde teamgenote die de verkeerde kant op kijkt op dr schouder om haar over dit gegeven te informeren en EH drukt net op dat moment af

Een stuk of 6 spelers bij Ph3-Sn1 knijpen ineens walgend de neus dicht “er is hier iets ontploft!”

Analyse, EW: “dus je blunderde een stuk weg” “nee, ik offerde een stuk, maar het kon dus niet” “ah … dus je offerde een stuk weg”

Een hoop rumoer bij een partij van Ph2-Sn2, “hee eindelijk slaanderij?” EH “sssh” (nog veel meer mensen die zich er mee gaan bemoeien) EH ”hmmm slaanderij!”

“zeg, je lijkt niet erg te balen van ons verlies” “ach, ik geef toe dat mn overwinning veel goedmaakt”

“wat maakt die man vandaag weinig geluid he?” “ja hij schijnt zn stembanden tegenwoordig van te voren in te smeren”

“pfff, ik begin hem nu wel te voelen” “het zou zonde van het geld zijn als dat niet zo was…”

fragmenten

er volgen nog wat fragmenten

tk (zo 27 nov 05)

Schaak kalender

11 feb
KNSB Groninger Combinatie 3 -Sneek 1
Datum 11.02.2023 13:00 - 18:00

6e ronde KNSB Klasse 3a

14 feb
Interne competitie 17e ronde
14.02.2023 19:45 - 23:45

Interne competitie 17e ronde

21 feb
Interne competitie 18e ronde
21.02.2023 19:45 - 23:45

Interne competitie 18e ronde

11 mrt
KNSB: Sneek 1 - Hoogeveen 1
11.03.2023 12:00 - 17:00

7e ronde KNSB Klasse 3a

1 apr
KNSB: HSP/Veendam 1 - Sneek 1
01.04.2023 13:00 - 18:00

8e ronde KNSB Klasse 3a

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek