Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Zomerschaak
  04-08-2022
  Afgelopen dinsdag ontbrandde de strijd om het felbegeerde eremetaal. Zoals vorige week aan de lezers dezes is voorgerekend, moest Jan Hans zijn kans pakken om zijn rapidtitel op te eisen.
 • Zomerschaak
  15-06-2022
  Zomerschaak nadert climax bij Schaakclub Sneek   Met nog één ronde te spelen zo voor de 85e Sneekweek zijn de medailles nog niet verdeeld:   Bij de rapidspelers leidt Onno Brouwer met...
 • Sneek 1
  03-07-2022
  https://schaakbond.nl/competitie/informatie-knsbcompetitie/opstarten-knsb-competitie-20222023/voorlopige-indeling-knsb Klasse 3A Clubnr Plaats P/D 1 Assen...
 • Stukjes van Mudshark
  08-06-2022
  In mei 2021 zag ik op Kickstarter een leuk project. Een schaakbord waarmee je via een app op chess.com en Lichess tegen andere schakers kunt spelen.Het zou in september voltooid zijn. Zoals bijna...
 • Interne competitie
  31-05-2022
    Uitslag Ronde 21                 1 Selwin Keuning  -  Christian Kuitert 1 - 0 2 Tjitze...
 • More news...

Bezoekers

Today 177

Yesterday 258

Week 1137

Month 4860

All 229116

Currently are 10 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ronde 8: 25 maart 2006: Sissa - Sneek 1 3½-4½

Friezen ontdooien in Groningse Lente

Wie horen wil die hore. Het samenzijn bij de vaste Groningse chinees verliep in een constructieve sfeer.  Het magische woord: “positiviteit!” Derhalve:

Sneek won met vereende krachten van Sissa, dat hiermee definitief uit 3a werd gekieperd. Wat zal Drachten blij met ons zijn, dachten we nog. Eindelijk was het weer lente, een aangename temperatuur, een verfrissend buitje, en 2 Snekers namen van de gelegenheid gebruik door de auto een kilometertje van het clubgebouw te parkeren en maakten zo een relaxte wandeling door het prachtige Groningen en namen de tijdstraf voor lief.

Toen we bijna weer thuis waren kreeg ik nóg een voorstel van een teamgenoot een wandeling te maken maar ik sloeg dit genereuze aanbod af, want veel valt er 's avonds behoudens de waterpoort niet te zien in het Sneekse.

Al met al, de stemming zat er goed in, in het zaaltje naast ons zat een jeugdsoos of zoiets en we konden zo tot lachens toe meegenieten van de vele bedreigingen en toespelingen onder de Groningse probleemjeugd die werden gedaan “ik HAAT je!, vuile ****”. Onder het motto “het kan altijd erger” gingen we er glimlachend eens goed voor zitten.

Een van onze tegenstanders was in een opperbeste stemming, "al sinds vrijdagavond" zo werd me verteld. En hij gooide snel de eerste zetten op het bord. Blijkbaar stak dit Jouke aan, want hij begon mee te vluggeren (dat andere niet, hij was met de auto), en na minder dan een uur stond er weinig meer dan 2 koningen op het bord. “ach ik kon wel ergens winnen, maar ik vond het wel bêst”, aldus onze rûge wolf.

Iets serieuzer nu. Tjitze won erg soepel, “hij kende de theorie niet, dus …" Typisch Tjitze, altijd weer anders doen. Daarna verloor Renske, reden: ik kende de theorie niet, en dat kostte veel tijd. Bovendien speelde ze “tegen een normale vent, en dat was ik ook niet gewend”. Waarvan akte.

Daarna volgden 2 winstpartijen voor Sneek die ook om 5 uur ’s morgens tijdens het trainingsweekend gespeeld hadden kunnen worden.

Of misschien ging het wel zo: Anne offerde een stuk, want hij rekende erop dat de Groninger zichzelf mat in 1 zou laten zetten. Inderdaad, zo geschiedde (met nog zo’n 20 stukken op het bord) er Tg1 en Dh3 #. Daarna speelde Christian een verduveld slim spelletje. Hij maakte iedereen wijs dat hij “geveegd werd”. Liet de hele witte armada voor z’n koning komen, ging ervan uit dat z’n tegenstander 10 zetten lang mat in 3 over het hoofd zou zien en won inderdaad nog vrij soepel. Briljant, die wordt zo nog eens wereldkampioen (en alvast de asociale score van 7 uit 8 extern). Klinkhammer hoorde ik tegen zn teamgenoten zeggen dat hij het liefst door hen in elkaar wilde worden geslagen. Zo kun je er ook tegenaan kijken natuurlijk. Das 3½-1½, en hartelijk dank.

fragmenten

Ikzelf moest tegen iemand die z’n poot in het gips had (iets met volleybal, maar wat een clubliefde!). Natuurlijk had ik wel kunnen winnen, maar ach… aardig als ik ben liet ik het stiekem naar remise lopen. Yme Jan, die voor de gelegenheid ons was komen supporteren, was erg onder de indruk van m’n spel, het slot was maar een kleine smet op het geheel.

Jan verloor zelfs vanuit toch wel fraaie stelling (nog maar 4-3 voor Sneek) en dus werd het publiek een schitterende finale geboden. Zou Johnny gehoor geven aan de smekende blikken van Sissa. Nee sorry, hij had “al genoeg voor sinterklaas gespeeld dit seizoen”. Remise, en het werd de kleinst mogelijke overwinning.

Om de realiteit weer niet geheel uit het oog te verliezen: jammer voor Sissa, maar dat ze zaterdag niet van Sneek hebben kunnen winnen geeft wel aan dat ze het verdienen te degraderen. Ook Dsc verloor dus en ze mogen komend seizoen het in de FSB zien klaar te spelen. Hopelijk niet tegen Sneek 2 (en ondergetekende)

(TK, zo 26 mrt 2006)

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek