Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September weer van start!

Gastenboek

gildaln16
Hot galleries, daily updated collections
Scandal *** galleries, daily updated lists http://***girljapan.annettanorth.***erika.com/?priscila *** asain *** two in one cartoon *** directory free *** pictures college girls how to watch korean ***
zaterdag 03 december 2022
monaxv60
Dirty Porn P***os, daily updated galleries
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art http://videosass***.xblognetwork.com/?post-angelique free *** amateur hooker *** *** pink pussy *** teen *** archives you *** huge clits amateur *** baby sitter
zaterdag 03 december 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 92

Yesterday 620

Week 2726

Month 1427

All 267011

Currently are 49 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Ook tegen het 2e team van Assen ging het KNSB-team zaterdag onderuit. Op papier was dat totaal niet logisch. Het elo-verschil was gemiddeld 160 punten in Sneeks voordeel en op alle acht borden was  onze speler op papier de sterkste.

Hoe weinig die ratings zeggen bleek dus maar weer. Selwin en Jouke hadden aan de topborden nog het excuus dat ze een jeugdspeler troffen waarvan de elo nu eenmaal nog niet betrouwbaar is. Dat bleek ook, want ze bereikten niets ondanks de honderden elopunten meer. De jongelui speelden voorzichtig en wisten wat ze deden. Er was voor de Snekers geen voordeeltje te halen en ze berusten dan ook al vrij snel in remise.

Teamleider Christian was de enige die de favorietenrol gewoon waar maakte, hij won regelmatig in een vlotte goede partij. Daarmee bracht hij het team op voorsprong, maar het was duidelijk dat dat niet lang zou duren. Al snel volgden drie nullen op een rij.

De indruk was dat er bij enkele spelers bewust of onbewust sprake was van onderschatting. De een na de ander ging er actief en zelfs agressief in. Op 3 borden werd er een pion, bij Anne zelfs twee- in een aanval gestoken die vervolgens doodliep door goed verdedigend spel van de Assenaren. Van Donner weten we dat dan dat akelige kleine ding op a6 steeds sterker en zelfs beslissend kan worden. Bij Han kwam die niet via de a-lijn maar samen met een broertje over de g- en h-lijn, ook bij Anne was een h-pion beslissend al bespoedigde hij de nederlaag door een stuk weg te geven.

Johnny deed het iets anders. Hij kreeg net als Selwin het passieve Londen Systeem tegen, maar wist wel enig voordeel te bereiken, al was het nog niet veel. Pardoes nam hij met Tf8 het paard op f3 en vervolgens de h4-pion die dan niet meer gedekt was. Wit kon echter nog lang rocheren en zijn beide torens tegenover de – door het ruimen van de witte h-pion- vrijwel onbeschermde zwarte koning zetten. Johnny wachtte het niet af en gaf het maar op. Daar had wit wel heel weinig voor hoeven te doen.

Ook Tjitze had een pion in de aanval gestoken. Bij tegengestelde rokades leek hij daar genoeg voor te krijgen, maar wit blokkeerde alles en kwam al dreigend op met de vrije a-pion (hier wel dus op a6). Tjitze kreeg plots het idee om het over de andere boeg te gooien, opende de koningsvleugel en dreigde met zwaar materiaal binnen te dringen nu wit alles op de damevleugel had staan. Deze dacht 40 minuten na en besloot zijn koning een  wandeling te laten maken naar de veilige haven. Tjitze had echter allang een fraaie grap daartegen gezien en die leverde hem inderdaad alsnog een mooi punt op. Voor het team was het echter toen al lang te laat.

Intussen speelde Jan een beetje buiten de wilde tonelen om een rustige partij  waarin de stelling volkomen gelijk en zelfs gespiegeld bleef. Ook het eindspelletje van loper en paard bleef pot gelijk en remise was dus de logische uitkomst.

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek