Overdagschaak

overdagschaak 2019 2020Het overdagschaak gaat in September weer van start!

Gastenboek

gildaln16
Hot galleries, daily updated collections
Scandal *** galleries, daily updated lists http://***girljapan.annettanorth.***erika.com/?priscila *** asain *** two in one cartoon *** directory free *** pictures college girls how to watch korean ***
zaterdag 03 december 2022
monaxv60
Dirty Porn P***os, daily updated galleries
Girls of Desire: All babes in one place, crazy, art http://videosass***.xblognetwork.com/?post-angelique free *** amateur hooker *** *** pink pussy *** teen *** archives you *** huge clits amateur *** baby sitter
zaterdag 03 december 2022
Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020

Recent Toegevoegd

Bezoekers

Today 51

Yesterday 620

Week 2685

Month 1386

All 266970

Currently are 44 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Na het vorige seizoen in de FSB-competitie, waarin we maar liefst 5 keer 2-2 speelden, was de grote vraag of we dat resultaat dit seizoen zouden kunnen verbreken. Aangezien de hoofdklasse dit seizoen uit 8 in plaats van 9 teams bestaat zou dat een prestatie van uitzonderlijk formaat zijn.

De eerste ronde namen we het op tegen Lasker, de enige competitiewedstrijd die we vorig seizoen verloren. Als we ons aantal gelijke spelen hoog wilden houden was dit een mooie kans om een verbetering neer te zetten ten opzichte van vorig seizoen.

Als eerste klaar was Erwin, die in een iets minder middenspel terecht kwam. Zijn poging om de damevleugel open te breken om zichzelf te bevrijden pakte helaas verkeerd uit. Een zwarte pion bleef over, en als die op c3 verdedigd kan blijven wordt het een lastig verhaal. De partij was niet snel daarna dan ook voorbij.

Tjitze, aan bord 2, was als tweede klaar. Hij was met een minimaal voordeel uit de opening gekomen, maar dat werd al vrij snel geneutraliseerd. De vrede had vervolgens al vrij snel getekend kunnen worden, ware het niet dat zwart nog een hele tijd probeerde water uit steen te slaan. Tjitze gaf echter geen krimp en de remise was dan ook een feit.

Aan bord 1 speelde ik met zwart. Vrij vroeg in de partij had ik, als ik goed heb gerekend, een kans om zetherhaling af te dwingen. Deze liet ik bewust liggen om op meer te spelen. Het gevolg was wel dat ik in het dameloze middenspel minder kwam te staan. Wit hield de druk er ook constant op en had waarschijnlijk kansen op meer. Een poging om mij te trucen pakte echter compleet verkeerd uit, aangezien ik degene bleek die het stuk won, en niet veel later de partij.

Als laatste was bezig Anne aan bord 3. Hij had vanuit de opening voordeel gehaald en daarmee een kwaliteit binnen gehaald. De witte lopers bleken echter heel sterk en gaven voldoende compensatie voor gelijkspel. Voordat ik mijn tijdnoodfase inging was ik optimistisch genoeg dat Anne in ieder geval niet ging verliezen, en na mijn winst leek een 2-2 dan ook waarschijnlijk. Tot het moment dat ik omkeek en zag dat Anne ineens vrijwel al zijn pionnen kwijt was. Ontzettend jammer, want dit betekende dat we met 2 ½ - 1 ½ verloren, terwijl een gelijkspel toch waarschijnlijk leek.

 

Sneek 1

Rating

 

E. Lasker 1

Rating

Ronde 1

 

Keuning, S. (Selwin)

2234

 

Ros, S. (Sikko)

2200

1 - 0

 

Schram, T. (Tjitze)

1956

 

Wiersma, T.J. (Tjalling)

2064

½ - ½

 

Kloosterman, A. (Anne)

1907

 

Sijbesma, R. (Rienk)

2022

0 - 1

 

Denissen, E.H.M. (Erwin)

1744

 

Viersma, M. (Murk)

1942

0 - 1

 

Gemiddelde Rating:

1960

 

Gemiddelde Rating:

2057

1½-2½

Afgelopen maandag was de tweede ronde, op bezoek bij Mid-Fryslân. Deze wedstrijd was het afgelopen seizoen in 2-2 geëindigd, dus we wisten op voorhand dat er in deze wedstrijd een resultaat te halen moest zijn.

Opnieuw was Erwin aan bord 4 als eerste klaar, met helaas hetzelfde resultaat. Na een symmetrische opzet kwamen tegengestelde rokades op het bord. Erwin had een interessant plan uitgezocht dat tot goede aanvalskansen zou leiden en de witte aanvalskansen zou neutraliseren. Helaas zat er een enorm lek in dit idee, en de zwarte koning werd al vrij snel omgelegd.

Aan bord 3 speelde Han een uitstekende opening. Hij kwam met enig voordeel uit de opening voor hij remise aanbood. Het idee was dat Erwin’s symmetrische opstelling remise op had geleverd, dat ik mijn goede stelling in winst zou omzetten en Tjitze daardoor aan remise genoeg zou hebben. Ik laat het aan de lezer om het lek in dit verhaal te vinden. Ondanks het resultaat wel een partij om vertrouwen uit te halen, want als Han had doorgespeeld had winst er nog in gezeten.

Opnieuw was ik aan bord 1 als derde klaar. Met wit speelde ik tegen Osama Arabi, met wie ik bij het afgelopen FK de tweede plaats deelde. Interessant detail daarbij is dat wij daar niet tegen elkaar hadden gespeeld. Dit was dan ook een mooie gelegenheid om tegen elkaar te spelen. In de partij offerde ik vroeg een pion voor initiatief. Bij perfect spel had zwart gelijkspel kunnen maken, maar de constante stellingsdruk bleek dusdanig vervelend dat ik de pion kon terugwinnen met een gunstig middenspel. Al snel won ik een pion, waarna de winst niet in gevaar kwam.

Als laatste was bezig Tjitze aan bord 2. Met zwart wist hij met een klein voordeeltje uit de opening te komen. Wit verdedigde echter bijzonder taai en de partij leek dan ook in remise te verzanden. Tjitze wist wel een aanval op te zetten, maar ook deze werd gepareerd. Het resterende toreneindspel leek het einde, maar wit ging accepteerde het aanbod van torenruil naar een pionneneindspel. Een grote fout, want Tjitze had de verre vrijpion. Het eindspel was nog enigszins complex, maar Tjitze wist het over de streep te trekken, en daarmee ook de twee matchpunten.

 

Mid Fryslân 1

Rating

 

Sneek 1

Rating

Ronde 2

 

Arabi, O. (Osama)

2138

 

Keuning, S. (Selwin)

2234

0 - 1

 

Koning, E. (Erwin)

1834

 

Schram, T. (Tjitze)

1956

0 - 1

 

Kroon, R.C. (Roelof)

2139

 

Holl, H.D.R. (Han)

2009

½ - ½

 

Koning, P. (Peter)

1784

 

Denissen, E.H.M. (Erwin)

1744

1 - 0

 

Gemiddelde Rating:

1974

 

Gemiddelde Rating:

1986

1½-2½

Onze eerste twee wedstrijden hebben we dan wel geen gelijke spelen gehaald, maar onze huidige score is precies hetzelfde als wanneer we twee keer gelijk hadden gespeeld, dus er is nog geen man overboord. Als we de overige wedstrijden gelijkspelen hebben we in ieder geval onze score van vorig seizoen geëvenaard.

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

Agenda

Currently no events are available

zoek