Gastenboek

Motiefgroep schaken www.euwe.nl
Stukje Anne Kloosterman 2018 schaken en filatelie
Bij toeval kwam ik het stukje tegen op het zo onderhand heeeeeel grote internet. Leuk stukje en het is niet Kasparov, maar Karpov die die grote verzameling heeft. De overlevering beweert dat Karpov vroeger prijzengeld wel deels? moest afdragen aan de autoriteiten, maar postzegels vielen daar niet onder en dus was Karpov een hele slimme jongen. Waar dat weetje vandaan komt? Van de Motiefgroep S...
zaterdag 11 december 2021
Anne
Time flies
Prachtige filmpjes Wim! Bijzonder om de leden te zien die niet meer onder ons zijn. Wat lijkt die tijd nog maar kort geleden. Ben zelf niet zo van het plaatsen van filmpjes op YouTube maar deze geven een prachtig tijdsbeeld van ons clubjes van zowat 15 jaar geleden?
zaterdag 28 augustus 2021
Anne
Diagrammen II
Erg leuk om de slotstellingen te spelen. Mooi dat je dat elke week weer doet Selwin! Komende zondag moeten we maar weer eens voor de volle winst gaan
vrijdag 23 april 2021
Anne
Frank
Er is ons weer een kleurrijk figuur ontvallen. Frank gaf in de jaren tachtig kleur aan de schaakclub Sneek met zijn soms onnavolgbare kijk op zijn gespeelde partij. Rust zacht Frank
vrijdag 22 januari 2021
Eelke
diagrammen
Kunnen jullie bij de oplossingen puzzels de diagrammen ook in het artikel zetten? Dat verhoogt het leesplezier aanzienlijk.
woensdag 06 januari 2021
Eelke
Plakboek
Dag Wim, Ooit heeft Maarten mij geïnterviewd voor een jubileumboek van SC Sneek. Bij die gelegenheid heb ik hem dat plakboek gegeven. Onder het motto: jullie hebben er in Sneek meer aan dan ik in Leeuwarden. Het is dus ooit door mij gemaakt evenals alle foto's in het boek.
woensdag 12 augustus 2020
Peter Brouwer
Eindstanden
Poeh Wim, verveelde je je? Een reuzenkarwei en zeer fraai gedaan. Jammer van die jaren die missen en hopelijk komen die boven water. Nog nooit kampioen geweest in de gepubliceerde jaren zie ik. Het is altijd leuk die namen uit een lang verleden voorbij te zien komen!
donderdag 06 augustus 2020
Bestuur
Archief
Wim is maar goed bezig geweest! Mooi hoe je met de hulp van clubgenoten zo'n prachtig complete bibliotheek van Tuunhekjes kunt dighitaliseren. Een genot om weer eens door te lezen.
dinsdag 21 juli 2020
Eelke
IM Douwe
Prachtig IM, Anne. Zo was Douwe: een prachtkerel.
zaterdag 09 mei 2020
Bestuur
Sponsordag levert 3.274 munten op!
Op zaterdag 23 maart was de Schaakclub Sneek actief in de Poiesz winkel aan het Boschplein. Mede dankzij onvermoede commerciële talenten van enkele jeugdleden wisten we met elkaar 3.274 sponsormunten te scoren voor de jeugd. Hiermee hebben als kleine deelnemer toch maar even ons visitekaartje afgegeven! Dank aan alle leden, jeugdleden en ouders die acte de préséance gaven!
vrijdag 29 maart 2019

Recent Toegevoegd

 • Onlineschaak
  19-12-2021
  We hebben meer deelnemers nodig om te kunnen promoveren. Dus doe mee!! Zondag 16 januari is de teambattle op https://lichess.org/tournament/BmW98YJB Vanaf 20:00 uur. Zoals gezegd, hoe meer...
 • INFO
  18-12-2021
  Beste schaakvrienden,   het zal jullie niet verbazen dat er voorlopig niet geschaakt kan worden in ons clubonderkomen. We zitten weer in een totale lockdown.    Goed om te...
 • Onlineschaak
  08-12-2021
  Nu de gewone clubavond en de KNSB-competitie weer stilliggen zijn de teambattles weer opgestart. Voor degenen die niet (meer) weten waar het om gaat: elke zondagavond van 20:00 tot 22:00 wordt er...
 • Bestuur
  14-11-2021
    Beste schakers, het bestuur heeft besloten om de komende 3 dinsdagen het clubschaken niet door te laten gaan.   De nieuwe corona maatregelen, die overigens op diverse punten vrij...
 • INFO
  07-11-2021
 • More news...

Bezoekers

Today 0

Yesterday 93

Week 195

Month 1987

All 188085

Currently are 12 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

De wedstrijdleider van afgelopen dinsdagavond, Selwin moest naar een andere tabel grijpen om iedereen in te kunnen delen. Met maar liefst 17 belangstellenden deze avond werd zelfs een halve snelschaakcompetitie wat teveel van het goede.
 
Gelukkig was er ook belangstelling voor het rapidschaak en onze voorzitter Sybe nam Onno, Jesse en Daan mee naar de grote zaal om daar in alle rust een dubbele competitie onderling uit te spelen. Onno liet zien dat hij met wat meer tijd zijn mannetje staat en kwam met 4,5 punt uit 6 als winnaar uit de bus. Op de voet gevolgd door Jesse die als enige een vol punt pakte van de uiteindelijke winnaar.
Daan moet zijn draai nog vinden in deze schaak discipline en met alleen een mooie remise tegen de voorzitter moest hij de anderen voor laten gaan. 
 
Met deze vier rapidspelers werd het totaal aan snelschakers teruggebracht naar dertien spelers. Deze avond verschenen maar liefst zes eerste teamspelers en dat beloofde bij voorbaat al het nodige vuurwerk op de 64 velden.
 
Van deze zes bleef Selwin het koelste: met alleen maar een remise tegen Johnny liet hij aan duidelijkheid niets te wensen over. Die gouden medaille kan hem haast niet meer ontglippen. Op eerbiedige afstand van twee punten volgenden Christian, Jouke en Anne die alleen van Selwin een "nul" kregen en onderling hier en daar de punten deelden. Vlak daarachter volgde Johnny die soms wat te royaal was naar eigen zeggen. Tjitze had echt zijn avond niet: alle partijen tegen zijn teamgenoten gingen, soms na verschrikkelijke blunders, verloren. 
Hiermee consolideerden Christian en Jouke hun respectievelijke zilveren en bronzen positie. Tjitze zag zijn claim voor die bronzen plek verder weg drijven terwijl hij Anne ziet naderen op slechts 5-duizenste procent...
 
Van de subtoppers bleef Wytse het meeste kalm Hij wist als enige punten af te snoepen van de eerste teamspelers en daarmee meldde hij zich vlak achter Tjitze aan die subtop. 
Van de nieuwkomers bleek Mathijs het meest standvastig. Met maar een halve punt achter "good old" Wytze van der Zee eindigen, is zeker verdienstelijk te noemen.
 
Zo tegen half elf kon de wedstrijdleider de eindstand van die avond opmaken. Oplettende lezers zien dat de procentuele score al in duizendsten wordt weergegeven: het gaat er om spannen de komende twee laatste rondes!
 
Na wat analyses en social talk werd er door acht spelers nog even "doorgeefschaak" gespeeld. Een variant waarbij de geslagen stukken mogen worden doorgegeven aan medespelers die naast elkaar zitten. Er is weinig fantasie voor nodig om voor te stellen dat deze variant totale chaos op de borden veroorzaakt, met hilarische taferelen voor de omstanders.
Na twee rondes chaos en jolijt werd de eindscore 7-1 voor het niet nader genoemde team. Het was natuurlijk om "des keizers baard", maar misschien gaat de schaakclub een heuse competitie organiseren komend seizoen. Wie weet!
 
2021 08 18 23 01 39 Zomerschaak 2021 Rapid tussenstand 17 08
 
 
2021 08 18 23 02 52 Zomerschaak 2021 Snelschaak tussenstand 17 08

Agenda

Currently no events are available

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek