Selwin in 2008Selwin in 2008Met nog één ronde te gaan zijn de contouren op het zomerschaak erepodium aardig zichtbaar:Selwin kan het zomersnelschaak kampioenschap niet meer ontgaan. Het gemiddelde van 90% over bijna 100 partijen snelschaak is voor de andere kandidaten niet meer in te halen. Dat geldt ook voor Christian die afgelopen dinsdag de zilveren plak veilig stelde. Hij liep weliswaar wat averij op en zag Tjitze in de eindstand van afgelopen dinsdag, met een half puntje, wat inlopen.
 
De bronzen medaille is nog niet vergeven: Jouke staat nog derde maar hij kan de laatste ronde niet missen want dan haalt hij de de vereiste 50% van het aantal partijen niet. Tjitze moet dan in die laatste ronde Jouke verslaan met minimaal drie punten verschil wil hij beslag leggen op die fel begeerde medaille. Mocht Jouke onverhoopt er niet bij zijn volgende week, dan heeft ook Anne kans op die derde plek. Hij moet dan op zijn beurt Tjitze verslaan met minimaal drie punten. De onderlinge verschillen zullen ook dan weer in duizendsten van procenten moeten worden uitgedrukt. Het gaat er om spannen!
 
Er waren ook weer vier rapid spelers die met het tempo van 15 minuten per persoon per partij, de degens kruisten. Ook deze competitie heeft dezelfde regels als die bij het snelschaken: voor de eindklassering is 50% van het aantal speelavonden nodig of 50% van het maximum aantal gespeelde partijen. Zoals het nu staat voert Onno de kop aan, met op een puntje achter hem Sybe. De derde plek wordt verrassend ingenomen door Daan die als enig alle partijen heeft meegespeeld.
 
Ook in deze competitie kan op de laatste avond volgende week, alles overhoop gehaald worden. De procentuele scores liggen dicht bijeen en in tegenstelling tot de snelschaak competitie, worden hier relatief weinig partijen gespeeld zodat elk half puntje al een groot verschil kan maken.
 
Opmerkelijk is dat alle spelers op de lijst in theorie medaille kandidaten zijn en dat maakt de laatste avond voor het rapidschaak bijzonder spannend!
 
 
De standen:
 
2021 08 26 Zomerrapid
 
2021 08 26 Zomersnel