Recent Toegevoegd

 • rapidschaak
  14-08-2023
  Wedstrijden (Klasse 3A) RondeDatumThuisUitUitslag Ronde 1 16-09-2023 Sneek 1 Schaakwoude 1 - Ronde 2 07-10-2023 Staunton Groningen 1 Sneek 1 - Ronde 3 04-11-2023 Sneek...
 • rapidschaak
  02-08-2023
  Selwin Keuning prolongeert zomer snelschaak titel Eerste prijs Wytze Hulshoff: zomer rapidkampioen 2023   Traditie getrouw sluit de schaakclub Sneek de zomercompetitie af op de dinsdag voor...
 • rapidschaak
  26-07-2023
  Hoe werkt de stand van het zomerschaak ?   Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet een speler aan één van deze voorwaarden voldoen: 1.  Je hebt minstens de helft van het aantal...
 • rapidschaak
  26-07-2023
 • rapidschaak
  19-07-2023
 • More news...

Bezoekers

Today 112

Yesterday 469

Week 1295

Month 7512

All 420081

Currently are 8 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Dinsdag 22 november, de eerste echte ronde van de FSB-beker. Tegenstander is Mid-Fryslân.

Mid-Fryslân, een vereniging die de laatste jaren nadrukkelijk aan de weg timmert en die de laatste jaren met de nodige versterkingen is opgeklommen tot de promotieklasse.

Gelukkig voor Sneek hadden de Akkrumers een aantal sterke spelers niet opgesteld. Omdat ook wij niet in onze sterke opstelling konden spelen leek het er op dat het een spannende wedstrijd zou kunnen worden.

Bij het voorlezen van de opstelling een kleine verrassing: Mid-Fryslân had de sterkste speler op bord 3 geplaatst en bord 1 over gelaten aan de man die wat later zou komen.

Nadat arbiter Wytze, foutloos als altijd, voor de kleuren had geloot kon er worden gestart.

Wytse, op 4, speelde, en niet alleen volgens eigen zeggen, als een krant. Hij verloor een pion en dat allemaal zonder enige compensatie. Hij was dan ook stomverbaasd toen zijn tegenstander remise aanbood. Het overleg met de teamleider was zeer kort en de eerste uitslag van de avond was een feit: 0,5-0,5.

Dirk Sieds mocht in de opening straffeloos inslaan op f7. Einde oefening zou je denken, maar zijn tegenstander bleef nog lang tegenstribbelen. Uiteindelijk was het stellingsvoordeel van Dirk Sieds toch beslissend: 1,5-0,5.

Ik speelde tegen Sipke de Schiffart, zo langzamerhand een oudgediende in de Friese schaakwereld. De druk op de koningsvleugel was vervelend maar niet verontrustend. Waarom offerde ik dan een pion op de damevleugel? Het leek wel kansrijk, maar het had niet heel veel om het lijf. Uiteindelijk kwam er een ongelijkeloper-eindspel met een pion minder op het bord. Met het oog op de stand bleef Sipke doorspelen. En helaas, net toen ik dacht remise in handen te hebben, maakte Sipke met enkele mooie krachtzetten een einde aan mijn droom: 1,5-1,5.

Aan bord 1 een waar Koningsdrama. Nadat Wim bijna drie kwartier had gewacht op zijn tegenstander, opende die met het door Wim zo verfoeide 1. f4. Na het nodige duw- en trekwerk was er een remise-achtig eindspel op het bord gekomen. Peter bleef doorspelen want hij dacht dat hij moest winnen. Hij dacht bij 2-2 de uitslagen van de borden 4 (remise) en 3 (winst voor MF) zouden vervallen. Hij ging dus forceren.

En verloor. Einduitslag 2,5-1,5 voor Sneek.

Het verlies voor Mid-Fryslân werd nog wat zuurder toen bleek dat Peter vergeten was dat er eerst nog gevluggerd moest worden!

Al met al een wat gelukkige overwinning, maar wat doet het er toe? We zijn door!

De volgende ronde is tegen Steenwijk, dat Jurjen Tolsma in de verlenging wist te verslaan: 2-2 na de gewone partijen en 2-2 na vluggeren, waarna de tie-break regel werd toegepast.

Schaak kalender

Geen activiteiten gevonden

AVG

 
Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de bescherming van persoonsgegevens (AVG) van kracht
Hieronder staat de link naar de privacyverklaring van onze club.
 

zoek