Zondag 17 mei nam Sneek voor de tweede keer deel aan de teambattle op Lichess, wederom in de poule voor kleine clubs. Met een opkomst van zes spelers, een verdubbeling van vorige week, waaronder een aantal spelers van het eerste, was Sneek de gedoodverfde winnaar.

Met mijzelf (@Selwink), en verder @Schrambo, @cpkuitert, @zeehek, @Grutsk en @Arrthew90cp trokken wij dan ook ten strijde. De teams waar we tegen speelden waren SV Vredeburg, De Raadsheer, Van der Linde, De Zwarte Pion, Schaakwoude, Venlo en Het Kasteel IJsselstein. Zoals vooraf enigszins te verwachten viel met deze sterke opkomst was de overwinning nooit in gevaar. Mijn eigen score was zelfs bijna genoeg geweest.
selwinbattleVandaar dat ik ook niet al te veel op het matchverloop in zal gaan. In plaats daarvan heb ik van al onze spelers de interessantste of instructiefste (naar mijn bescheiden mening) partij heb geanalyseerd en wat tactische puzzels uit de partijen gehaald. Bij snelschaak zijn er genoeg mogelijkheden daarvoor, dus hopelijk is iedereen scherp genoeg om deze puzzels op te lossen.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s